Bonheiden en Katelijne mee op podium Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs

Bonheiden en Katelijne mee op podium Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs

Burgemeester Vaganée en schepen Ongena bij De Remblok, op de grens van beide gemeenten. Foto: EVB

Bonheiden / Sint-Katelijne-Waver - Ook al werd het Antwerpse project Fractie van een Seconde laureaat van de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde), stond het project De Remblok van Bonheiden en Katelijne mee op het podium naast Kortrijk. 360 professionals mochten stemmen in het Brugse Concertgebouw.

De fietsontmoetingsplaats De Remblok op de grens van Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver waar dagelijks tussen de 6 en 700 fietsers langskomen, haalde net niet het hoogste schavotje tijdens de uitreiking van de Vlaase Verkeersveiligheidsprijs van de VSV. Toch reageren burgemeester Guido Vaganée van Bonheiden (N-VA) en schepen van Mobiliteit van Katelijne Tom Ongena (Open Vld) niet teleurgesteld met de knappe podiumplaats. 

Heel trots

“Het congres stond helemaal in het teken van de verkeersveiligheid, met tal van sprekers. We zijn niet teleurgesteld maar fier hier te mogen zijn”, legt Vaganée uit. Ongena vervolgt: “Ook al winnen we niet, is dit een mooi bewijs dat we in onze opzet zijn geslaagd en dat dergelijke samenwerkingen rond verkeersveiligheid in de toekomst meer moeten gebeuren. We zijn hier immers niet uit eigen belang, iedereen ijvert voor minder verkeersslachtoffers. De ingeslagen weg dient dus verder te worden gezet, ook al zijn we twee bescheiden landelijke gemeenten. We zijn heel trots.” 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio