FOTO. De koren Lisenko & Brédenarde brengen een sprankelend en betoverend jumelageconcert

OC De Schouw liep afgelopen zondagnamiddag 19 maart vol voor het uniek jumelageconcert ‘Thank You for The Music’, verzorgd door het koor Lisenko en het koor Brédenarde, uit de Lichterveldse jumelage-gemeente CCRA (Comunauté des Communes du Région d'Audruicq) in Noord-Frankrijk. Het is een smaakvol, sprankelend en betoverend concert geworden waar de ruim 250 aanwezigen genoten hebben met volle teugen.

Vlaams minister Hilde Crevits, bevoegd voor onderwijs, zei ten tijde van de officiële opening van het gloednieuw ontmoetingscentrum, dat ze hoopte dat het een warm nest zou zijn voor alle Lichterveldenaren en dat er mooie activiteiten met smaak in plaatsvinden zouden vinden om de honger en dorst te stillen naar cultuur.

Sprankelend, betoverend en smaakvol

Wel het dient gezegd, hoedje af voor het bestuur, de dirigenten en de koorleden van beide concerterende koren. De geleverde inspanningen van de afgelopen twee jaar tijdens de vele repetities, hebben hun vruchten afgeworpen want de woorden van minister Crevits indachtig, het jumelageconcert, OC De schouw was zondagnamiddag een warm, gezellig nest en het was meer dan een smaakvol concert, het was sprankelend en betoverend, met dank aan de koorleden die allen hun beste beentje hebben voorgezet, dit tot groot genoegen van een dankbaar publiek dat geregeld met een warm hartelijk applaus uitpakte.

Beide koren hebben in heel positieve zin van zich laten horen, wat maakt dat de populariteit van beide koren ongetwijfeld zal stijgen, want het concert onder de noemer ‘Thank You For The Music’ was echt subliem en tot in de puntjes verzorgd en zeker voor herhaling vatbaar. Niet alleen de koorleden beleefde er plezier aan, ook het talrijk opgekomen publiek had na afloop niets dan lovende woorden.

Na afloop van het concert, werden enkele mensen waaronder de drie dirigenten: Laurette Dufrien en Jean Loup Ledoux aan Franse zijde en Willy Pollet van Lisenko, de pianist die beide koren begeleidde en tal van andere personaliteiten, in de bloemetjes gezet en cadeautjes werden uitgewisseld.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio