Tom Kestens zet Keerbergen muzikaal mee op de (Prince) kaart

De organisatoren van TribTown, een festival gevuld door coverband. Foto: EVB

Keerbergen / Mechelen - De Rotary Club Keerbergen is in volle voorbereiding van een nieuw festival, TribTown, gevuld met tributebands. Clouseau, Bruce Springsteen en Prince krijgen een hoofdrol, samen met dj Christophe Lambrecht van Studio Brussel. De serviceclub wil zich profileren voor een grote doelgroep, voor muzikant Tom Kestens wordt het de uitdaging van zijn leven.

Covers en Prince Lounge

TribTown brengt zoals de naam het al doet vermoeden op 10 juni tributebands. “Keerbergen kan wel wat extra muziek gebruiken, we mogen geen slapend dorp worden. We willen samen met het bestuur Keerbergen muzikaal op de kaart zetten”, verduidelijkt Marleen Collin. De idee leefde al langer, maar wordt nu concreet uitgevoerd op het Gemeenteplein dat voor een keer betalend wordt. “We kozen bewust voor tributebands. In het buitenland merken we dat dit zeer goed aanslaat. Bovendien is het een goed alternatief om een best of van een artiest mee te pikken. Ook al bestaat Clouseau nog, is het voor de mensen toch fijn alle hits op een rij te horen”, zegt Serge Tubeeckx. De organisatie zal ook een VIP-tribune inrichten genoemd naar de paarse hoogheid Prince, de Purple Rain Lounge. 

“Deel van leven afsluiten”

Voor muzikant Tom Kestens wordt het festival alvast de vuurdoop voor het project Minneapolis, een eerbetoon aan Prince. “Zijn dood heeft me geëmotioneerd, voor de eerste keer kon en moest ik een deel van mijn leven afsluiten. Prince had gewoon alles. En natuurlijk is het voor ons een risico, want Prince is een heiligdom.” De tributeband zal deze zomer slechts drie keer optreden waaronder ook op de Gentse Feesten. Keerbergen heeft de primeur. Kestens vindt TribTown trouwens een uitstekend idee: “We zien meer en meer dat carrières starten met het brengen van een originele cover. Kijk maar naar Milow of Triggerfinger. 

Meer info: www.tribtown.be of facebook, Tribtown Keerbergen. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio