Met de uitvinding van de wonderpil doet zot zijn geen zeer

T.I.M.-Junior presenteert haar nieuwste productie ‘De Barak van de Bosberg’

De acteurs van T.I.M.-junior die dit weekeinde gestalte geven aan het toneelstuk: De Barak van de Bosberg, in het gezelschap van regisseur Veerle Vandaele (rectstaand uiterst rechts). Foto: Eric Vanhooren

Gistel - Het jeugdtoneel scoort met T.I.M.-Junior, hoge toppen in het landelijke Moere. Dit weekend serveert het Moers jongerengezelschap met de steun van beleidsplan Gistel Jeugd, haar nieuwste productie: ‘De Barak van de Bosberg’.

Regisseur Veerle Vandaele krijgt zowat de vrije hand van het hoofdbestuur en de hele crew van de volwassenenafdeling, steekt meer dan een handje toe opdat de jongeren net als hun grote broer, ook succes zouden oogsten. Want…. het toneel in Moere (T.I.M.) kan maar voortbestaan als er geregeld jong bloed aangeleverd wordt, dat mits goede begeleiding op latere leeftijd kan doorstromen naar het volwassenengezelschap.

Het verhaal

Voor de productie 2017, koos regisseur Veerle Vandaele voor het stuk ‘De Barak van de Bosberg’ van auteur José Ruysevelts. Over het stuk zelf gaan we weinig verklappen, kwestie van de spanning hoog te houden. Maar jullie beste lezers helemaal in het ongewisse laten, zou ook niet helemaal fair zijn, van daar dat je hierna de korte inhoud van het stuk kunt lezen.

'De boenkers', een jongerenclubje komen tweemaal per week naar hun clubhuis na het beoefenen van hun respectievelijke hobby's: voetbal , judo, ballet, volksdans, basket, powertraining, viool en kantklossen.

Ze huren de barak voor een zeer bescheiden bedrag van Fred Ferket. Plots zegt hij de huur op. Lucas, de zoon van de burgemeester, is online in contact met Pang Li, een 15-jarig meisje van de Chinese vereniging van hoogbegaafden. Haar vader, professor Li, deed een sensationele uitvinding.

Van de Boletus Variabilus Personalis, een ongevaarlijke paddenstoel, werden pillen vervaardigd. Na consumptie ervan, verandert je gedrag. Kortstondig effect, geen bijwerkingen en een uur later is alles weer normaal. Pang Li stuurde Lucas een doosje met acht oranje pilletjes. Ferket komt de jongeren bedreigen en krijgt een migraineaanval. Hij slikt twee pillen en spontaan vernieuwt hij het contract voor drie jaar! Iedereen is vol van deze wonderpil.

De jongeren willen hem echter zelf ook uittesten. De jongens doen aan judo, boksen, voetbal en powertraining. Na het pilletje krijgen zij plots interesse voor make-up, ballet en meisjeskleren. De meisjes laten zich ook niet kennen. Als de pil bij Ferket is uitgewerkt komt hij dreigen. Laura loopt bang weg. Een onweer breekt los. Waar is Laura? Windekind vindt Laura en alles komt op zijn pootjes terecht. Fred Ferket krijgt een passende straf, waar iedereen mee gebaat is.

Praktisch

De voorstellingen vinden dit weekend 14 en 15 april 2017 plaats in OC Moere (Gistel), Molenstraat 30. Aanvang telkens om 19u30. Toegangskaarten kosten acht euro.

Meer info en ticketreservatie op 059 27 71 88 of via http://info@toeneelinmoere.be of via http://www.toneelinmoere.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio