FOTO. Rode Kruis Lichtervelde zoekt dringend bloedgevers

Het Rode Kruis-afdeling Lichtervelde is dringend op zoek naar bloedgevers. Slechts drie procent van onze bevolking geeft bloed, maar voor Lichtervelde is dit cijfer nog minder rooskleurig, want daar komen ze net niet aan twee procent. Vandaar deze oproep.

Vier maal per jaar is het verzamelen geblazen in de grote zaal van OC De Schouw voor onze trouwe bloeddonoren. Het lokale bestuur bestaande uit: Katrien Van Daele, Martine Goegebeur, Lieva Werbrouck, Dominque Plaisier, Patrick Vermeulen en Erwin Vanbelle, staat dan iedere keer in voor het onthaal van de donoren en voor het drankje, en soms een hapje, achteraf.

Ernstig tekort aan bloedgevers

“Weet je dat elke dag honderden mensen bloed nodig hebben na een bevalling, een verkeersongeval of ene operatie? Weet je dat 70 procent van de bevolking ooit bloed nodig geeft tijdens zijn leven en dat maar drie procent van de bevolking bloed geeft”, zegt lokaal eindverantwoordelijke Erwin Vanbelle ernstig. “En voor Lichtervelde zijn deze cijfers nog minder rooskleurig, want we komen net niet aan de twee procent van de Lichterveldse bevolking!”

‘Het kan beter, het moet beter’, is het motto van het lokale bestuur. “We nodigen dan ook iedereen uit naar de volgende bloedcollectes in juni, welke plaatsvinden op donderdag 22 en maandag 26 2017 dit van 17 tot 20 uur”, vervolgt Erwin. “We trakteren zelfs met een lekker ijsje achteraf.”

Wil je meer weten over bloedgeven? Je kan zeer veel informatie terugvinden op www.rodekruis.be/bloed of neem contact op met de plaatselijke eindverantwoordelijke: Erwin Vanbelle op erwin.vanbelle@skynet.be of via het telefoonnummer 0497 53 37 76.  “Wij kijken uit naar jullie komst”, besluit Erwin Vanbelle.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio