Auteur Herman Van Campenhout (73) helemaal mee door kleinkinderen en nieuw boek

Auteur Herman Van Campenhout (73) helemaal mee door kleinkinderen en nieuw boek

Herman Van Campenhout op de Mechelse grote Markt. Foto: EVB

Mechelen - Velen onder ons lazen zijn jeugdboeken op school, inmiddels verschijnt zijn 36ste titel, #BFF: Arianne & Charlot. Van Campenhout woont sinds 4 jaar in Mechelen, de inspiratie haalt hij inmiddels bij zijn 5 kleinkinderen. “Door hen blijf ik op de hoogte van de nieuwste trends.”

Bruisend Mechelen

Ooit was hij leraar en schooldirecteur. Vier jaar geleden verliet hij het vredevolle Meise voor het bruisende Mechelen. Auteur Herman Van Campenhout en zijn vrouw wilden grotendeels alles te voet kunnen doen. Toen een van hun twee zonen zich in Hombeek vestigde, was de keuze voor Mechelen centrum snel gemaakt. “In Mechelen is toch altijd wel iets te doen”, zegt hij. “Ik schrijf boeken door elementen uit de samenleving te halen. Mechelen is een muze, een grote inspiratiebron voor mijn nieuwe verhalen.”

Opa, de beste vriend

Van Campenhout schrijft boeken voor leerlingen uit het eerste tot het derde humaniora en sinds kort wordt hij met raad en daad bijgestaan door zijn kleinkinderen die hem “vakjargon” leerden zoals BFF (Best Friend Forever, een afkorting die jongeren vaak op sociale media gebruiken) en ook hashtags zijn geen onbekenden meer. Kleindochter Lotte was zelfs een van de hoofdpersonages in zijn vorig boek, #BFF: Lotte & Margot

Meer info: www.hermanvancampenhout.com

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio