TSM laat jongeren proeven van cultuur tijdens toonmoment op 21 mei

TSM maakt cultuur toegankelijk. Foto: EVB

Mechelen - Een klein veertig studenten van TSM (Technische Scholen Mechelen), afdeling deeltijds onderwijs, neemt deel aan workshops rappen, dans en zingen. Doel is het toonmoment op 21 mei. Met het project hoopt TSM om het creatief talent van de jongeren te stimuleren en extra te etaleren.

De afdeling Leren en Werken van TSM in de Merodestraat concentreert zich op secundair beroepsonderwijs, goed voor 170 leerlingen. Een aanzienlijke groep neemt deel aan de workshops. “Op 21 mei houden we onze opendeur, Beleef De Merode, een open schooldag zeg maar. De workshop-studenten treden dan op. We willen hen cultuur laten ontdekken en creatief leren denken”, zegt begeleidster Patrice Verbruggen.

Rap en muziekgeschiedenis

Mechelaar en rapper Yuboy Jeffrey is geen onbekende in de rapwereld sinds het televisieprogramma In De Mix met Brahim. Hij coverde Paul Severs. “Deze rapcursus is meer dan muziek. Ik geef voor een stuk muziekgeschiedenis en probeer het Nederlands te stimuleren. Tijdens het toonmoment brengen we een eigen nummer, in het Nederlands, dat we eerst nog opnemen bij jeugdhuis ROJM." Ook een dansworshop staat op het programma.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio