Tien Belgische Tourwinnaars krijgen eigen postzegel

Tien Belgische Tourwinnaars krijgen eigen postzegel

Eddy Merckx en Lucien Van Impe in de postzegeldrukkerij in Mechelen. Foto: EVB

Mechelen - Tien Belgische Tourwinnaars waaronder Eddy Merckx en Lucien Van Impe hebben voortaan hun eigen postzegel. De tweede legendes gaven hun zegen in de postzegeldrukkerij in Mechelen. “Ik ben het al wat gewoon’, repliceerde de kannibaal.

De Tour die in 2019 naar Brussel komt, zorgt nu al voor beweging. Bij Bpost bleef de directie niet bij de pakken zitten en brengt hulde aan de tien Belgische tourwinnaars, van Odiel Defraye in 1912, over Eddy Merckx en Lucien Van Impe die in 1976 als laatste Belg de tour won. De speciale uitgave van Bpost kreeg de titel “België kleurt geel”.

CEO Koen Van Gerven zegt dat enkele tienduizenden exemplaren van de collectie worden gedrukt en de zegels dus niet alleen voer zijn voor verzamelaars. “Een postzegel blijft een mooi product en wordt gebruikt. Bovendien is de Tour is niet alleen een sportieve explosie dat alle respect verdient, maar creëert ook verbondenheid en ‘sweet memories’. Wanneer en Belg de Tour wint, blijft dat een bijzonder iets”, zegt hij. “We hebbend de luxe tien landgenoten als eindwinnaar te hebben. Die hebben we verzameld. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio