Wim kreeg ambachtenlabel, een bewijs van stielkennis

Wim kreeg ambachtenlabel, een bewijs van stielkennis

Wim Bleyaert met vrouw Dominique en zoon Jan. Foto: EVB

Mechelen - Een jaar geleden trad de wettelijke definitie van ambachtsman in werking. Dankzij deze erkenning, de mediatisering ervan en het logo, kunnen de ambachtslieden hun activiteit kenbaar maken aan het grote publiek. Op een jaar tijd werden 1.141 aanvragen ingediend voor 732 erkende ambachtslieden. In Mechelen kreeg lasser Wim Bleyaert het felbegeerde label.

Wim start waar andere bedrijven eindigen: “Of net omgekeerd”, lacht hij. “Constructies die te ingewikkeld zijn en teveel maatwerk eisen, zijn bij grote bedrijven onbetaalbaar. Ik maak alles op maat en echt wel ambachtelijk. Alles wat ik produceer ging door mijn handen. Het label is commercieel erg interessant, ik gebruik het op mijn facturen, op briefhoofding en ook via mijn digitale kanalen maak ik het kenbaar. Dit label wijst immers op iemand die zijn stiel kent”, legt hij uit.

Man van staal

Wim last vooral staal en kreeg dat in tegenstelling tot andere ambachtslui niet met de paplepel ingegeven. “Ik ben burgerlijk ingenieur bij de Antwerpse haven. Technisch tekenen kan ik dus wel, tot daar de vergelijking. Ik schets en maak er dan een digitaal ontwerp van. Ook al ben ik een eenmanszaak, speelt mijn vrouw Dominique (51) een grote rol. Zij zorgt voor de afwerking en bepaalt vaak de kleur. Haar bijdrage heeft een meerwaarde.”

info: www.ander-staalig.be 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio