Schepen Dirk Ampoorter: “Bewegen houdt senioren fit en gezond”

FOTO. Bewoners WZC Meunyckenhof reden Tour de France

De bewoners van het woonzorgcentrum ’t Meunyckenhof reden drie weken lang, tweemaal per week (3 juli tot 20 juli), hun Tour de France, dit terwijl ze tijdens het fietsen life de tour konden meevolgen. Ook het personeel, familie en vrijwilligers reden enthousiast mee. Vorige donderdag werden de winnaars door schepen van sport Dirk Ampoorter (SP.A) in de kijker gezet.

De kapel waar de prijsuitreiking plaatsvond, was veel te klein om al die kranige senioren en hun supporters te settelen. Maar met een beetje goede wil lukte het nog net, hoewel enkele supporters in de gang moesten plaatsnemen en het gebeuren van op afstand moesten volgen.

Schepen van sport Dirk Ampoorter, loofde de inspanningen van de deelnemende senioren, want geregeld bewegen is goed voor de gezondheid en houdt een mens fit.

Winnaars per dienst

En zoals in gelijk welke koers zijn er ook winnaars en zeker in de Tour de France. Maar hier in het Meunyckenhof heeft iedere deelnemer prijs.

  • Blauwe hotel: 1) Delaeter André met 18,3 km, 2) Verhaest Anna met 17,9 km en 3) Vandousselaere Marie-Louise met 15,8 km.
  • Avondzon: 1) Deseure Jeanine met 20,4 km, 2) Lagrou Alice met 19,1 km en 3) Rolly Willy met 18,6 km.
  • Klokkezicht: 1) Jonckheere Gerard à 20,8 km, 2) Geeraert Maria met 20,0 km en 3) Vanhille Roger met 19,2 km.
  • Zomertuin: 1) Verlinde Roland met 16,63 km, 2) Roeland Simonne met 16,14 km en 3) Maddelin Roger met 15,5 km.

 Alle deelnemers kregen een aandenken en de top-3 van iedere dienst kregen nog een naturaprijs. De prijsuitreiking werd afgerond met een hapje en een drankje en de afspraak dat ze volgend jaar opnieuw hun Tour de France zullen rijden. Schepen Dirk Ampoorter gooide ook nog een pluim richting Sarah Deckers van de Dienst ergotherapie - animatie – vrijwilligers en naar iedereen die meegeholpen heeft tot het welslagen van dit leuk initiatief.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio