FOTO. Zelfs waterpret op Speelstraat

De vlag van Koekelare wapperde op 29 juli boven het speelplein in de Robrecht de Friesstraat in de wijk ‘De Brakke grond’ te Koekelare. Alle ingrediënten waren aanwezig om een namiddagje dolle pret te beleven met de kinderen. Zelfs een zomerse plensbui hield niemand tegen en de kinderen kwamen creatief uit de hoek door van de regenbuien hun voordeel te halen en deze om te toveren tot een natuurlijke glijbaan.

Onze fotograaf kon de moedigen onder de aanwezigen, strikken voor een foto. Hoewel niemand het liedje I'm singing in the rain, uit volle borst zong. Foto: Eric Vanhooren

De vierde editie van de speelstraat stond afgelopen zaterdag met stip aangeduid op de kalender van de buurtbewoners van de Robrecht de Friesstraat in de wijk ‘De Brakke Grond’, met dank aan het gemeentebestuur en toffe medewerking van de dienst jeugd en sport, want zonder hun  hulp zou het zeer moeilijk zijn iets dergelijks op poten te zetten.

“Een initiatief zoals het op poten zetten van een speelstraat,  is een ideale gelegenheid om buren en inwoners van Koekelare wat beter te leren kennen”, steekt Bart Dubois, een van de organisatoren van wal.  “En dit terwijl de kinderen naar hartenlust kunnen spelen in een verkeersvrije straat.”

Zomerse plensbui

Springkastelen, animatie, speeltoestellen, gratis snoep en popcorn, eendjes vangen, stoepkrijt zelfs een hippe schminkster was van de partij. Een speelstraat omgetoverd tot een waar paradijs voor de jonge kinderen. “Ja, wat je dierbaar is koester je, maar een typisch Belgisch weertje kun je nooit helemaal uitsluiten, zelfs wij”, lacht Bart. “Tijdens deze editie – hoe kon het ook anders na al die snikhete dagen – kregen de aanwezigen er nog een gratis zomerse plensbui boven op.”

Dit kon de pret bij de kinderen echter niet bederven en al snel toverden ze een waterglijbaan op het grasplein! Het duurde dan ook niet lang of de eerste kletsnatte piraten en prinsessen verschenen op het toneel. Enkele droge handdoeken brachten al snel soelaas, waarna ze onvervaard een nieuw avontuur tegemoet gingen.

Taart & braadworsten

De gedreven ploeg onder leiding van Wesley Schoonvaere, draagt gezelligheid hoog in het vaandel. Zo bakten de jonge echtgenotes heerlijke cake en taart om samen met een geurende tas koffie voor een prikje aan de man te brengen. Was echt om van te snoepen. Ook de verse heerlijke braadworsten vonden al snel een weg naar de tafels. “Zo komt er een extraatje in het laatje om tijdens de kerstperiode ook iets te organiseren met gratis animatie en geschenkje voor de kinderen”, benadrukt Wesley enthousiast.

Pech

Door omstandigheden moest de clown en goochelaar afhaken, ook de bevriende band " Almost Real" kon spijtig genoeg niet van de partij zijn. Maar niet getreurd….. afspraak volgend jaar.

Dat deze natte editie is voorbij gevlogen, is niet verwonderlijk want wanneer je gezellig als buren ondereen een feestje bouwt, dan vliegt de tijd nog zo snel.

Ook nu mag de vierde editie van de Speelstraat in de Robrecht de Friesstraat in de wijk De Brakke Grond, een groot succes genoemd worden, mede door de zeer talrijke opkomst en vele mooie springkastelen die het geheel extra kleur gaven. Zelfs de regen hield de mensen niet tegen om dit gebeuren mee te maken. Dit toont aan dat de organisatie van een groep jonge dynamische goede buren gewaardeerd wordt! Op naar volgend jaar.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio