Frontman Lander: “Why rock @ home when you can roll with us?”

The Cave belooft op benefiet voor Greta en Hubert een muzikale storm aan hits

The Cave belooft op benefiet voor Greta en Hubert een muzikale storm aan hits

Frontman en saxofonist Lander Hoste en Erwin Vermeiren beloven vanavond een muzikale storm aan hits op het publiek los te laten tijdens hun benefietoptreden op de site Lange Max t.v.v. Greta en Hubert die hun woning en inboedel in de vlammen zagen opgaan. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Coverband ‘The Cave’ met thuishaven Oostende, is morgen zondag 6 augustus, samen met The Rainbows, geboren en getogen in het dorp van de Fransmans, top of the bill op het benefietevent ten voordele van Greta en Hubert, die een maand geleden het slachtoffer werden van een woningbrand. The Cave belooft het publiek te trakteren op een muzikale storm aan hits en alsof dit nog niet volstaat om de muziekliefhebber uit zijn kot te lokken, gaan ze ook nog eens samen een set spelen met The Rainbows met in de rangen gitaarlegende Etienne Steen, ex Black Boys (indertijd begeleidingsgroep van Ricky Morvan en Ricky Gordon), en dat moet zeker vuurwerk opleveren.

Ooit al eens een optreden van The Cave meegemaakt? Of ben je als organisator op zoek naar iets speciaal en niet zomaar naar een zoveelste doordeweekse medley partyband? Dan moet je The Cave zijn. Zij serveren stoere en swingende muziek, waar je niet bij stil kan blijven staan, althans als we de recensies van de collega’s mogen geloven.

Van alle markten thuis

Muzikanten zijn een raar volkje. Ze zijn altijd onderweg en toch kennen ze elkaar en lopen ze elkaar soms tegen het lijf en wees er dan maar zeker van dat er vroeg of laat een nieuwe band geboren wordt. Of het een moeilijke muzikale zwangerschap en/of bevalling is geworden, hangt veelal af of het op die toevallige ontmoetingen klikt het of niet.

Zo is het ook met de Oostendse coverband ‘The Cave’ – geboren in 2002 – gegaan. “Ja, we zijn met z’n allen al heel lang met muziek bezig en zitten elk nog in anderen projecten. Maar de vraag brand dan op ieders lippen: kunnen we al dan niet samenwerken”, steekt ouderdomsdeken en gitarist Erwin Vermeiren van wal. “ En ja, we hebben elkaar door onze gemeenschappelijke muzikale interesse in The Beatles, The Rolling Stones, The Doors, John Mayer, Eric Clapton, Queen, David Bowie en tal van andere grootheden, gevonden.”

“Oorspronkelijk bestond de band uit percussionist Wilfried Hubrechsen, gitarist Glenn Pylyser en frontman Lander Hoste”, doet Erwin zijn verhaal verder. “Ikzelf heb hen zien optreden met andere bands in Oostende, en het was meteen overduidelijk dat we de komende decennia met elkaar verder willen. En na nog wat zoeken en sleutelen vonden we nog twee fantastische muzikanten: bassist Stefaan Borret en toetsenist Jean-Marie Huys, wat de samenstelling is van The Cave op vandaag.”

Dat het rasartiesten zijn bewijst hun ervaring die ze opdoen in diverse bands of groepen. Zo speelde gitarist Erwin Vermeiren reeds bij C-Life, De Laaglanders en The Cover Story. Samen met Lander mixt hij jazz, funk, blues en soul bij Barely 18 en Sinners & Saints.

Lander Hoste, frontman en saxofonist, vind je terug met de Melody Makers in de straten van verschillende kustgemeenten, ja zelfs in Antwerpen. En jaarlijks staat hij ook op het podium van De Grote Post in Oostende. Toetsenist Jean-Marie Huys speelt bij Soulvision, Dust, de Steve Burns band en bij Sax & the city. Bij deze laatste twee speelt ook bassist Stefan Boret, is hij bassist-aan-huis bij Last Call, Ed and The Gators, Maxwell Street, Duncan Paul and The Silver Wings en James Hinkle and The Transatlantics.

Glenn Pylyser speelde het Sportpaleis plat met Dana Winner en is eveneens te horen in verschillende begeleidingsgroepen van Vlaamse en Duitse artiesten. Wilfried Hubrechsen ten slotte drumde bij de Oostendse groep The Sixties en haalde in 1996 met Voice de halve finale van de Ontdek de ster show op VTM. Wat betekent dat ze eigenlijk allemaal van alle muzikale markten thuis zijn.

Rockers in hart en nieren

Rock is blijkbaar hun natuurlijke biotoop. Vandaar hun voorliefde voor de hierboven reeds vermelde kleppers van wereldformaat. Logisch dus dat ze reeds heel wat optredens wisten te versieren in Oostende en omgeving, immers songs van rockers van het formaat van de Stones, de Beatles, David Bowie en andere iconen is onvergankelijk. “Ja, vandaar onze slogan: ‘Why rock @ home when you can roll with us’”, pikt de energieke en talentvolle leadzanger Lander Hoste lachend in.

Ondertussen reilt The Cave zo’n slordige vijftien jaar alle podia af en spreken ze een breed publiek aan die eenmaal ze de groep live aan het werk hebben gezien, een voor een voor de bijl gaat. “Dat komt vermoedelijk doordat we veelal onze eigen versies brengen van de grootste legendarische rockhits en tegelijk ook een aantal vergeten parels in herinnering brengen. Wat voor het publiek meestal een onvergetelijke avond wordt”, benadrukt Lander Hoste nog.

“We passen voor elk evenement waar we moeten optreden, telkens onze setlist aan”, vult Erwin Vermeiren nog aan. “Dat heeft zo z’n voordelen. Vooreerst hoort het publiek wanneer ze tweemaal komen kijken, bijna nooit dezelfde nummers en anderzijds is het voor ons muzikanten ook een verrijking wanneer we op die manier ons repertoire kunnen uitbreiden. Het mooiste compliment dat we ooit kregen, was dat ‘The Cave’ elk podium in lichterlaaie en elk publiek in vuur en vlam zet op een manier die doet vermoeden dat de groep de nummers liever speelt dan de originele artiesten, en dat is ongezien in Vlaanderen."

We mogen dus met een gerust hart stellen dat The Cave met zijn muziek thuishoort in Vlaanderen en ze nog jaren kleine en middelgrote podia muzikaal mogen onveilig maken. Fans beweren dat ze met hun muziekkeuze, de sfeer creëren van de jaren zestig, maar in een nieuw jasje gestoken en op een eigenzinnige manier geserveerd, waardoor ze tal van muzikale harten bij jong en oud of groot en klein weten te veroveren.

Contact

The Cave kun je zien en horen of boeken voor privéfeesten, voor een optreden in pubs of een gezellig wijkfeest. Info vind je op http://www.coverbandthecave.be of op het nummer 0488-20.39.03. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio