Voorzitter Dirck Devreker: “Koelibri is door zijn personeelsleden als een regenboog: ‘uniek en verschillend’ maar dat is net de sterkte van het team”

FOTO & VIDEO. Vzw Koelibri huldigt trouwe personeelsleden

Afgelopen vrijdag 25 augustus hield de directie van dienstenchequebedrijf vzw Koelibri in Koekelare, in zaal De Regenboog gevestigd langsheen de Belhuttebaan, haar jaarlijkse personeelsdag of om het wat moderner in te kleden hun teambuildingdag. Het werd voor het 53-koppig team niet alleen een onvergetelijke dag, de directie zette ook enkele trouwe personeelsleden in de bloemetjes en wuifde er ook enkele uit.

Het is niet de eerste keer dat voorzitter Dirck Devreker en de leden van de Raad van Bestuur van het dienstenchequebedrijf vzw Koelibri, met een personeelsdag uitpakken. Teambuilding is immers een term die je op vandaag veel hoort binnen bedrijven en organisaties. Teambuilding is “hot”, en dat is niet zo raar in deze tijd.

Steeds meer bedrijven doen aan teambuilding, want zowel in het privé als in de openbare diensten, worden doelstellingen opgelegd en die kunnen maar behaald worden als iedereen aan het zelfde zeel trekt. Daarom zijn goed samenwerkende teams van levensbelang. Een goed werkend team is productiever, er is meer collegialiteit, energie en verbondenheid. Vaak is er ook minder uitval en minder stress. Door de sterke punten van de medeteamleden te ontdekken worden deelnemers van het team zich bewust van de talenten en kwaliteiten van elkaar. Een hecht team, werkt tevens rendement verhogend.

De teambuildingdag van vzw Koelibri begon met een lux ontbijt klaargemaakt door de vaardige handen van Vanessa Billiet van de firma ‘Barbecue aan Huis’, gevestigd Hoogkwartier 28 te Koekelare. En dat het smaakte hoeven we niet te benadrukken want Vanessa wist de deelnemers al van in de vroege morgen te verwennen met een glaasje cava. Kwestie van ‘goed begonnen is half gewonnen’ niet waar. Dat ze met dit mooi gebaar en vooral met het lekker ontbijt de harten van de deelnemers wist te veroveren, hoeft eigenlijk nauwelijks gezegd.

Huifkarrentocht

Eens de inwendige mens versterkt was het tijd om met de huifkar, Koekelare en omgeving te verkennen. Specialist Marc Desmedt van herberg de Klijteput; waar je ook een partijtje kunt trabollen, had twee tweespannen met huifkar nodig om alle deelnemers mee te nemen op een wondermooie tocht langsheen de mooiste plekjes van de Fransmansgemeente.

De tocht bestond uit twee delen. De eerste rit ging richting dorpskern en eindigde in De Klijteput in de Bergmolenweg 2, waar de deelnemers konden genieten van een lekkere aperitief. Het tweede deel ging al over de Mexicostraat en de hoeve Claeys terug richting zaal De Regenboog, waar de bonte bende al zingend van de huifkar stapte voor een groepsfoto. Eens deze klus geklaard, was het tijd voor het officiële gedeelte.

Huldiging

Voorzitter Dirck Devreker vergeleek De Regenboog met het team van vzw Koelibri. “Roof, Oranje, Geel, Blauw, Groen en Violet; zijn de kleuren van de Regenboog en die hebben we ook gebruikt in de tafeldecoratie. De regenboog die wij allen bewonderen telkens ze verschijnt, is opgebouwd uit zoveel verschillende kleuren, één voor één afzonderlijke elementen die onmisbaar zijn om tot dat mooi geheel te komen”, zo stak Dirck van wal. “Als ik nu even rondkijk dan zie ik een regenboog aan mensen. Jullie zijn allen uniek en zo verschillend, maar juist die diversiteit maakt ons een goed team.”

Dat team bestaat op vandaag uit 53 mensen, maar zoals ieder jaar het geval is, komen en gaan mensen. Zo ook in 2017. Voorzitter Dirck Devreker: “Christa Claeys en Bianca Deprez hebben Koelibri moeten verlaten omwille van medische redenen en Murielle Christiaens is een nieuwe uitdaging aangegaan. Enkelen komen de rangen versterken vanaf september: Nadine Schoonvaere en Audrey De Molder, welkom in het team.”

“Vandaag gaan we de traditie een beetje doorbreken. Normaal worden de mensen met tien jaar dienst gehuldigd tijdens het nieuwjaarsfeest begin februari, maar gezien de veranderingen die op til zijn (De gemeenteraad keurde de oprichting van het extern verzelfstandigd agentschap Dienstencheque-onderneming Koelibri vzw goed. Tegen eind 2017 moeten de PWA’s in Vlaanderen hun dienstencheque-activiteiten stopzetten. Het bestuur opteerde ervoor om deze activiteiten over te dragen naar een extern verzelfstandigd agentschap), doen we het nu”, zo stelde de voorzitter.

Werden gehuldigd voor tien jaar trouwe dienst: Ria Panckoucke en Christine Huyghe. Christine gaat op 1 november tevens met pensioen.

Waren op de huldiging wegens ziekte of familiale omstandigheden niet aanwezig: Patricia Dekeyser en Chantal Vannieuwenhuyse.

Na de huldiging was Vanessa Billiet ondertussen klaar met het grilleren op de barbecue van de lekkere scampi’s, waarvan bij velen bij het zien ervan, het water reeds in de mond kwam. Daarnaast had ze ook nog vis, worst, kip en tot slot malse en overheerlijke chateaubriand bij. Als toetje was er nog ijskreem en DJ Gabriël zorgde voor de nodige ambiance met passende muziek. En ook zangeres Kira Corner, die op zaterdag 28 oktober haar tiende fanbal met eetfestijn organiseert in cultuurzaal De Balluchon, trakteerde haar collega’s op een mini-concertje met het vertolken van enkele liedjes van Laura Lynn.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio