Gits transportbedrijf & koerierdienst Behor cvba in faling: 24 mensen zonder job

Hooglede - De rechtbank van koophandel van Kortrijk, heeft in zitting van 31 augustus 2017, het internationaal transportbedrijf en Businessvervoer Behor cvba welke gevestigd is in de Bruggesteenweg 272 in Hooglede-Gits in faling verklaard. 23 arbeiders en één bediende komen hierdoor op straat te staan.

Het bedrijf Behor cvba was al sinds 1998 actief in de sector koerierdienst, nachtdistributie en businessvervoer. Vanaf 2005 leverde het bedrijf ook intern transportmateriaal zoals transpalletten, steekwagens en stapelaars aan bedrijven.

Bescherming

In april 2016 vroeg en kreeg het bedrijf al bescherming tegen zijn schuldeisers. Een reorganisatieplan werd opgemaakt maar dat bracht geen soelaas. "Een heel spijtige zaak", reageert zaakvoerder Christophe De Guffroy. "We zijn er keihard voor blijven vechten, maar de concurrentie in de sector is al jaren moordend, zeker als je met chauffeurs van eigen bodem werkt zoals wij."

Als curator werd meester Vinckier Maarten, Hoogleedsesteenweg 7, 8800 Roeselare aangesteld.

Christophe De Guffroy is ook eigenaar van CDG Logistics. Of het faillissement van Behor ook op dat bedrijf een effect zal hebben, is nog onduidelijk.  

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio