FOTO. Fransman Axel Flet vloert Mario Willems en Niels Nachtergaele in de sprint

De kermis in Koekelare wordt traditioneel afgerond met een wielerwedstrijd voor Elite zonder contract en U23.De Ereprijs Kantoor Lootens-bvba Rogiers lokte 44 deelnemers en de renners kregen een mooi parcours voor de wielen geschoven, waarvan de totale afstand tussen de 100 en 120kilometer bedroeg. De Fransman Axel Flet won het pleit in de sprint. Geniet van deze fotoreportage.

De renners haspelden de geanimeerde wedstrijd af in 2u40’. Na enkele schermutselingen scheurde een kopgroep van een twintigtal renners halfweg koers zich af van het peloton, voor de rest van het deelnemersveld, lag het tempo blijkbaar veel te hoog.

Tien achtervolgers die de goede trein gemist hadden, konden de kopgroep niet meer bijbenen, maar mochten toch de wedstrijd uitrijden en finishten uiteindelijk op een goede drie minuten van de koplopers. Dertien renners haalden de eindstreep niet.

Alle pogingen om toch nog uit de kopgroep weg te rijden werden meteen in de kiem gesmoord, zodat we met 21 renners naar de eindmeet kwamen. In de spurt toonde de Fransman Axel Flet zich de sterkste en vloerde genadeloos Mario Willems die tweede werd en Niels Nachtergaele die op de derde stek eindigde. Kevin Neyrynck en Bjorn De Decker vervolledigen de top vijf.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio