Organisatoren en initiatiefnemers verdienen meer dan duizend pluimen

FOTO & VIDEO. Theaterfietstochten ’t Frontparadijs kennen fenomenaal succes

Het totaalspektakel Het Frontparadijs zit er op en zal voor eeuwig in de geschiedenisboeken omschreven staan als: een grandioos en magnifiek spektakel die de meer dan duizend bezoekers met oogverblindende taferelen uit de Eerste Wereldoorlog en een fantastisch Bevrijdingsfeest, in vervoering wist te brengen. Een fenomenaal succes waar iedereen: zowel bezoekers, acteurs en actrices als medewerkers voor en achter de schermen, prachtige herinneringen aan overhoudt en nog vele jaren zullen over nakaarten. Chapeau voor de initiatiefnemers en organisatoren, zij verdienen net als regisseur Bart Cameyer, scenarist Bendict Wydooghe en coördinator Luc Haeghebaert; meer dan duizend pluimen als dank voor al dat geleverde werk. Het is een theaterfietstocht geworden om nooit meer te vergeten en eentje die nog moeilijk te evenaren zal zijn.

De muzikale theaterfietstocht Het Frontparadijs is vermoedelijk de grootste producties in de geschiedenis van de accordeongemeente Lichtervelde. Het nam de deelnemers via verschillende locaties mee naar het Lichtervelde van tijdens de Eerste Wereldoorlog, nu honderd jaar geleden. Aan de productie werkten tientallen acteurs en driehonderd figuranten getooid in honderden kostuums, 42 verenigingen en ruim 250 medewerkers mee. En klap op de vuurpijl was het inhuren van een authentieke tweedekker, die het spektakel nog echter en levendiger maakte. De reacties van het publiek waren na iedere theaterfietstocht unaniem lovend. We noteerden uitspraken als: “Schitterend ! Hoog niveau en top organisatie. Hele dikke proficiat aan alle deelnemers (zoveel talent !) ontzettend blij dat we er bij waren. Schrikbarend echt, den Duits. De afwezigen hebben iets gemist, enz.”

'Het frontparadijs’ is een theaterfietstocht naar het Lichtervelde uit 1917-1918. De sage begint bij de Duitse opmars naar de derde Ieperslag. Als diezelfde troepen dagen later verhakkeld terugkomen, slaat de waanzin toe. Bordelen en casino’s camoufleren de armoede onder de bevolking… tot een zekere Arthur Naeyaert een verzetsdaad pleegt.'

Geniet van deze fotospecial en eigen gemaakte videofilmpjes en de uitzonderlijk mooie compilatie ingezonden door Dominique Plysier van De Filmbende.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio