Scholenveldloop staat in de steigers

Hooglede - Op dinsdagnamiddag 26 september eerstkomende, gaat er opnieuw een Veldloopdag voor scholen door op speelplein Zoeber, gelegen Oude Rozebekestraat 55. Ze verwachten er een 700-tal kinderen aan de start van 12 reeksen. De eerste start is er om 13u30.

De Vlaamse veldloopweek voor scholen is een initiatief van de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) en Sport Vlaanderen. De organisatie gebeurt in nauwe samenwerking met: de diverse gemeentebesturen, sportdiensten, het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB) en de Vlaamse Atletiekliga (VAL).

Meter

De meter van deze 29ste editie is Louise Carton, dé rijzende ster van het vrouwelijke afstandslopen. Ze behaalde in het veld zowel de Belgische titel als de eindzege in de Cross Cup en werd ook Europees beloftekampioene. Ook op de piste behaalde ze mooie resultaten op de 5.000 meter. Zo werd Louise vice-Europees beloftekampioene, liep ze naar een mooie zevende plaats op haar eerste Europees kampioenschap én vertegenwoordigde ze ons land op de Olympische Spelen in Rio.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio