Hutsepot smullen met Europarlementslid Hilde Vautmans

Hutsepot smullen met Europarlementslid Hilde Vautmans

Europarlementslid Hilde Vautmans (Open VLD). Foto: If

Koekelare - Open VLD Koekelare organiseert op vrijdag 24 november eerstkomende, haar jaarlijkse hutsepotavond in feestzaal Den Oever. Gastspreker is Hilde Vautmans.

Traditiegetrouw pakken lokaal Open VLD-voorzitter Henk Dejonghe en zijn bestuur, in de herfst uit met hun hutsepotsouper. Decor is net als de voorgaande jaren: feestzaal Den Oever, gelegen Moerestraat; 220 Koekelare (grens met Moere).

Het buikje dik en rond smullen is die avond de boodschap. Want dat kan vanaf 19 uur voor een prikje. Volwassenen betalen 16 euro, kinderen 8 euro. En natuurlijk zorgen ze ook zoals ieder jaar voor een gastspreker. Dit jaar laten ze hun oog vallen op Europarlementslid Hilde Vautmans. En de politica heeft toegezegd.

Wie is Hilde Vautmans

Politica Hilde Vautmans werd geboren in Sint-Truiden op 2 mei 1975, maar is woonachtig in het Limburgse Gelinden. Ze is een nicht van voormalig senator Valère Vautmans. Ze is afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit van Leuven in de sociologie en de criminologie.

Bij de verkiezingen in 2003 voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers werd ze met 16.488 voorkeurstemmen grandioos verkozen. Haar specialismen waren landsverdediging, verkeer en infrastructuur, sekten, de Europese Unie,  buitenlandse zaken, mensenrechten en emancipatie van minderheden, gezondheidszorg, jongeren, ontwikkelingshulp en misdaadbestrijding.

Daarnaast is ze een gemeenteraadslid; van 2000 tot 2002 was ze dat in Wellen, tussen 2006 en 2012 in Hasselt en sinds 2013 in Sint-Truiden, waar ze ook schepen is.

Gecoöpteerd senator

Bij de verkiezingen in 2010 werd ze niet rechtstreeks verkozen als Kamerlid, maar binnen de Open VLD was er afgesproken dat ze vanaf eind 2012, gecoöpteerd senator zou worden, dit in de plaats van Guido Depadt, wat echter niet gebeurde.

Bij de Europese verkiezingen van 2014, stond Hilde op de tweede plaats op de opvolgerslijst van Open VLD. Nadat Annemie Neyts het Europees Parlement eind 2014 verliet, volgde de Limburgse haar op.

Eind 2011 werd de politica verkozen als voorzitter van Open VLD Vrouwen, de vrouwenbeweging van de liberalen. In deze hoedanigheid volgde ze de West-Vlaamse Claudine Curran op. Curran is afkomstig van Diksmuide maar woont in Rotselaar. Ze volgde destijds in Diksmuide les aan het KA.

Kaarten

Wil je er bij zijn op 24 november, schrijf je dan in of koop een toegangskaart bij Henk Dejonghe (0496-76.67.90) of bij een van bestuursleden van Open VLD Koekelare.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio