Een fusie is niet aan de orde

SP.A-informatieavond over het beleid lokt een zeventigtal inwoners

SP.A-informatieavond over het beleid lokt een zeventigtal inwoners

De SP.A mandatarissen die in Koekelare de bakens van het beleid uitzetten: Carole Himpens, Dirk Ampoorter, Patrick Lansens, Jessy Salenbien en Stijn Ramboer. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - SP.A Koekelare hield onlangs een informatieavond voor zijn inwoners rond het gevoerde beleid in de Fransmangemeente. Een interessant gegeven zou je denken…. Toch kwamen er die avond maar een zeventigtal gegadigden opdagen.

Wat gebeurt er met het belastinggeld in Koekelare? Welke projecten werden de jongste jaren tot een goed einde gebracht? Wat loopt er minder vlot? Waaraan wordt momenteel nog gewerkt? Wat komt er nog aan in de onmiddellijke toekomst?

Op al die vragen en degene die de aanwezigen voor de burgemeester en schepenen in petto hadden, gaf SP.A-meerderheidspartij op één jaar van de komende gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018, antwoord.

Zeventigtal inwoners aanwezig

Burgemeester Patrick Lansens en de schepenen Dirk Ampoorter, Jessy Salenbien, Carole Himpens en Stijn Ramboer kwamen in cultuurzaal De Balluchon, achtereenvolgens aan het woord. Zij gaven de aanwezigen tekst en uitleg omtrent het gevoerde beleid en wat nog komen zal, bij elk van hun bevoegdheden. Aan het eind lichtte de burgemeester Patrick Lansens de financiële toestand van de gemeente toe. Aan de hand van een presentatie op groot scherm met ruim honderd foto’s werd alles overzichtelijk gebracht.

De conclusie was dat de huidige meerderheid volledig op schema zit om wat beloofd werd ook uit te voeren. Bovendien gebeurde dit met behoud van alle belastingtarieven. De Koekelaarse gemeentekas is gezond, de gemeenteschuld blijft historisch laag.

Na de uiteenzetting was er de mogelijkheid om vragen te stellen. En om suggesties te doen voor de komende beleidsperiode. De aanwezigen (naar schatting een 70-tal) kregen ook een bevragingsformulier. Blijkbaar is lokale politiek voor veel inwoners toch nog altijd een ver van mijn bed show.

Een fusie niet aan de orde

Eén van de aanwezigen wou weten wat het standpunt is van de Koekelaarse burgervader over een nieuwe fusie. “Een fusie wat mij betreft is niet aan de orde“, stelde Lansens duidelijk. “Koekelare is een goed voorbeeld om aan te tonen dat het wel degelijk perfect mogelijk is om op onze schaal zelfstandig verder te gaan.”

“Gezien onze financiële toestand zouden we zeker een zeer begerenswaardige bruid zijn voor andere gemeenten”, gaf burgemeester Patrick Lansens iedereen nog mee. Een uitlating die op algemene instemming kon rekenen van de aanwezigen.

“Met deze infoavond wilden we onze inwoners niet alleen informeren maar ook inspraak geven”, zo besloot burgemeester Lansens. “Straks starten wij met de opmaak van ons nieuw programma voor de beleidsperiode 2019-2024. Wie dat wenst kan ons alvast suggesties overmaken.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio