FOTO & VIDEO. Warm welkom voor Sint-Maarten

Cultuurzaal De Balluchon zat gisteren in de namiddag tjokkevol met joelende en uitgelaten kinderen. Zij wachten vol ongeduld op de komst van Sint-Maarten en zijn zwarte pieten en mieten, die op uitnodiging van de Koekelaarse cultuurraad en de Gezinsbond, de kinderen op heel wat lekkers wilde trakteren.

Sint-Maarten poseerde graag met de kinderen vooraleer hij zijn reis verder te zettenn want er wachten natuurlijk nog tienduizenden andere kinderen op zijn komst. Maar hij beloofde wel dat hij volgend jaar hen opnieuw zal komen bezoeken. Foto: Eric Vanhooren

In zijn stoomboot kwam kinderheld Sint-Maarten na een lange reis vanuit Spanje aan in Antwerpen, waar enkele goede zielen de man met een chique imousine naar Koekelare reden. Hij werd in De Balluchon opgewacht door ruim 200 kinderen en hun ouders en grootouders.

Kindershow

In afwachting dat Sint-Maarten zijn intrede maakte, konden de kids met de familie genieten van een leuke kindershow luisterend naar de naam ‘Het Grote Rode Boek’. Het verhaal: “Op de avond net voor de Sint langskomt, lijkt de kamer van deugniet Karel wel een echte puinhoop. Zijn moeder verplicht hem dan ook om die op te ruimen, anders mag hij zijn schoen niet zetten. Met de nodige portie tegenzin gaat Karel uiteindelijk toch aan de slag. Maar plots vindt hij een wel heel speciaal boek... Een rood boek met een gouden kruis erop. Het boek van de Sint?

‘Het grote rode boek’ hield de kinderen in de ban van Sint-Maarten en zijn gevolg. Meer zelfs…… het was een voorstelling waarin de kinderen helemaal opgingen in het verhaal en geen aandacht meer hadden voor iets anders dan wat er op het podium gebeurde, ja het dreef de spanning nog meer op en het gaf een extra beleving aan de komst van Sinterklaas.

Bij de intrede van Sint-Maarten gingen de kinderen aan zijn lippen. Hij ging de zaal rond om een handje te geven en goedendag te zeggen tegen de vele kinderen en hun ouders. De kinderen zongen voor de heilige man een liedje, waarna ieder kind op de foto mocht met de Sint en konden genieten van een zak lekkers die ze van Sint-Maarten kregen.

Na afloop was er voor iedereen nog een lekkere Sint-Maartenskoek met een dampende kop koffie of een heerlijke tas chocomelk.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio