FOTO. 105 lentes jong en kwiek dat is Hector Ketels ten voeten uit

Groot feest afgelopen dinsdag in het woon- en zorgcentrum 't Hof. Erebrandweersergeant Hector Ketels, geboren in het jaar van de Titanic, kwiek en jong van geest, vierde er immers samen met zijn kinderen en medebewoners, zijn 105de verjaardag.

Hector Ketels herinnert zich nog levendig zijn kindertijd en de daarmee gepaard gaande oorlogsjaren. Het oorlogsspook en alle ellende in het Van de Poeledorp ontgaat niemand. Nu een flink stuk nostalgie, alhoewel er op vandaag, spijtig genoeg, nog veel oorlogsleed en bijhorende ellende heerst op deze wereld.

Prinses Astrid

De kwieke 105-jarige herinnert zich ook nog heel goed dat hij in 1932 aan de slag ging als vrijwillig brandweerman bij het korps van de accordeongemeente. Zo maakte hij ook het 75 en 150-jarig bestaan mee van het korps. Hector herinnert zich zijn ontmoeting in de brandweerkazerne met prinses Astrid, nog precies alsof het pas van gisteren geleden is. “Dat is een van de mooiste hoogtepunten uit mijn carrière”, zegt de Erebrandweersergeant.

Maar Hector vergeet ook het vele leed niet dat hij gedurende zijn loopbaan  gezien heeft. “Natuurlijk is er de Tweede Wereldoorlog die heel wat leed en schade met zich bracht”, vertelt Hector, “maar ik herinner me ook nog de grote brand bij de meubelfabriek Jivé begin jaren 70. Jongens, jongens, was me dat een brand zeg.”

Hector kreeg op zijn verjaardag, het bezoek van burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn, die hem samen met Luc Vanderper proficiat kwam wensen en de jarige een mand vol lekkers cadeau gaf, waarna jarige Hector, zelf de taart mocht aansnijden. Accordeonist Wilfried Declerck kwam met enkele accordeondeuntjes en liedjes het feest de nodige luister bijzetten.

Hector Ketels behoort als man vermoedelijk tot een van de nog in leven zijnde oudste inwoners van ons land. Het Nieuwsblad wenst de jarige nog veel mooie dagen en een goede gezondheid.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio