Geert Vens, G-ride Lichtervelde, heeft een internationaal team aan lesgevers vastgelegd en dit valt duidelijk in de smaak!

FOTO& VIDEO. HighFiveDay-spinningmarathon voor Kiekafobee vzw succesvol van start

Schepen van sport Els Kindt (CD&V) is een tevreden vrouw, want zo’n twee uurtjes geleden, is de spinningmarathon onder de noemer ‘HighFiveDay’ ten voordele van de vzw Kiekafobee, opgestart in 2008 door enkele Lichterveldenaren die zich belangloos wilden inzetten voor kinderen met kanker, van start gegaan. En….. alle 110 spinningfietsen zijn bezet, zodat het bordje uitverkocht in feite mag opgehangen worden. “Geert Vens van G-ride Lichtervelde, heeft een internationaal team aan lesgevers kunnen aantrekken en dit valt duidelijk in de smaak”, vertelde schepen Els Kindt, zelf deelneemster aan de spinningmarathon voor het goede doel, net voor de start.

Na afloop van de spinningmarathon met internationale allures, is er nog een heus spaghettibuffet, eveneens voor het goede doel. Een 400-tal kaarten zijn reeds de deur uit, maar er is nog plaats. Het spaghettibuffet start om 19u in de sporthal, gelegen in de Zandstraat en kaarten kosten 12€/persoon en 8€/kind beneden de 12 jaar. Kaarten te verkrijgen bij alle bestuursleden van Kiekafobee en in de Boksneuze.

Vzw Kiekafobee

De vzw Kiekafobee creëerde enkele jaren geleden een project dat ouders moet toelaten om toch van vakantie met hun kind getroffen door kanker, in gezinsverband te kunnen genieten. Even er een weekje tussenuit zijn kan tijdens de lange periode van behandelingen deugd doen om weer even op adem te komen aan de Belgische kust. De opbrengst van dit ganse gebeuren komt ten goede aan dit goede doel.

Er werd een werkgroep gevormd van mensen die zich in Lichtervelde en ver erbuiten belangeloos inzet om het Kinderkankerfonds een financiële duw in de rug te geven en geregeld initiatieven organiseert om hun doel te kunnen blijven realiseren. De spinningmarathon HighFiveDay is er een van.

Bezieler Geert Vens

Initiatiefnemer en bezieler van deze spinningmarathon is Lichterveldenaar Geert Vens, een fulltime gecertificeerde spinninginstructeur star 3 level en tevens de man achter G-Ride in de accordeongemeente. “ Al een 10-tal jaar doe ik aan Spinning en sinds enkele jaren heb ik de stap gezet om zelf instructor te worden”, vertelt Geert net voor de start. “Dit was één van de beste beslissingen ooit die ik heb genomen in mijn leven, want wat is er mooier dan van je hobby, je job te kunnen maken.”

“Spinning heeft absoluut mijn leven compleet veranderd. Ik ben meer dan 20 kg afgevallen, voel me fitter dan ooit, heb energie in overvloed, ben anders gaan leven en sta veel positiever in het leven. Niets dan voordelen dus”, aldus de Lichterveldenaar die samen met de internationaal samengestelde instructeurs, deze spinningmarathon zal begeleiden. “Samen met mijn passie voor muziek en sport vond ik bij Spinning dé perfecte combinatie en ik hoop dat we deze namiddag nog enkele mensen daarvan kunnen overtuigen. Maar in de eerste plaats gaat het uiteraard om de centen voor dit fantastische nobel doel dat Kiekafobee vzw toch is.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio