Spinningmarathon is uitgegroeid tot topper in het kwadraat

FOTO & VIDEO. Spinningmarathon ‘HighFiveDay’ brengt vijftienduizend euro op voor Kiekafobee vzw

De spinningmarathon 'HighFiveDay' die gisteren zaterdag 4 november om 13 uur van start ging in de sporthal, is een waar knalsucces geworden. Het event ten voordele van de vzw Kiekafobee is tot een topper in het kwadraat uitgegroeid. Eentje die maar eventjes vijftiendzuizend euro in het laadje brengt van de vzw Kiekafobee. Met dank aan de vele spinningfanaten die de uitdaging aangingen, maar evenzeer aan de ruim vierhonderd smulpapen die na afloop van het sportief gebeuren, zich kwamen te goed doen aan de lekkere spaghetti.

De spinningmarathon en de spaghettismulpartij brachten het mooie bedrag op van 15.000 euro voor de vzw Kiekafobee. Geert Vens steekt dan ook trots en fier de cheque waarop het fantastische bedrag van 15.000 euro staat vermeldt, de hoogte in, zodat iedereen hem kan zien. Een oorverdovend applaus weerklonk uit de zaal. Missie meer dan geslaagd zou ik zeggen. Foto: Eric Vanhooren

De sporthal aan de Zandstraat in Lichtervelde liep gisterenavond aardig vol tegen de klok van zessen, want dan vond de laatste sessie plaats van de spinningmarathon ‘HighFiveDay’ ten voordele van vzw Kiekafobee. Na deze laatste spinningsessie zou de cheque overhandigd worden aan de verantwoordelijken van vzw Kiekafobee en zouden nog ruim vierhonderd smulpapen hun buikje dik en rond komen eten met een bord lekkere spaghetti.

Iedereen keek vol belangstelling uit naar de opbrengst van dit toch wel fantastisch evenement op het getouw gezet door ondermeer Geert Vens, van G-Ride Lichtervelde.

Zweten, zweten en nogeens zweten

Honderd en tien spinningfietsen stonden in de sporthal klaar om bereden te worden. Wie niet bang was om zich spinnend en wel in het zweet te trappen en ook geen angst had voor spinnen zat gisteren dus goed in Lichtervelde. En jawel, de 110 spinningbikes werden door evenveel spinningfanaten, waaronder ook schepen van sport Els Kindt (CD&V), tevens bestuurslid van de vzw, gebruikt om het goede doel te steunen.

Meer zelfs….. tussen 13 en 19 uur waren de spinningbikes geen seconde onbezet. Dit wil zeggen dat maar eventjes 660 sportievelingen – waaronder 75 die de volledige zes uur op de fiets doorbrachten – aan dit tof evenement van bezieler Geert Vens, van G-ride Lichtervelde, deelnamen en dit luidt aangemoedigd door een grote schare supporters. Niet verwonderlijk dus dat er liters zweet geproduceerd werd door de deelnemers. Tussendoor konden de supporters een of meerdere consumpties nuttigen en zo het goede doel mee helpen steunen.

Het was dan ook met trots dat de initiatiefnemers na afloop, onder een daverend applaus, een cheque konden overhandigen met het mooie bedrag van maar liefst 15.000 euro. Een dikke pluim aan de lesgevers voor de deskundige begeleiding, de organisatoren en de vele medewerkers voor hun inzet, maar niet in het minst aan de 660 sportievelingen die in Lichtervelde een stukje geschiedenis hebben geschreven en het succes mogelijk maakten door hun deelname.

Vijf internationaal erkende instructeurs komende uit Polen, Hongarije, Roemenië en Duitsland; kwamen op uitnodiging van Geert Vens, van G-Ride Lichtervelde, afgezakt om samen met hem de deelnemers te begeleiden tijdens dit sportief spinninggebeuren.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio