Lynn Dekeyser schrijft Jongerencross op haar naam

Lynn Dekeyser schreef de 60ste Jongerencross op de paardenrenbaan van de hypodromm van Warengem op haar naam. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Lynn Dekeyser (FLAC) schreef de zestigste Jongerencross op haar naam. Ze won de wedstrijd bij de junioren en liet ook nog eens alle seniores en masters achter zich. De Jongerencross op de paardenrenbaan van de Waregemse hypodroom lokte 684 aangesloten deelnemers

Een mooier debuut als juniores kon Lynn zich niet indenken. De Koekelaarse – vorig jaar verkozen tot sportvrouw van het jaar – liep een verstandige wedstrijd in het kielzog van Bianca Serroen, toch een gevestigde waarde in het veldlopen. “Bianca liep voor mij een ideaal tempo en ik ben vier ronden lang in haar spoor gebleven. De laatste 250 meter had ik nog een versnelling in de kuiten wist zo de zege veilig te stellen”, vertelt Lynn na aankomst.

Dat de afstanden in het veld bij de junioren een flink stuk langer zijn dan bij de scholieren, is voor Lynn geen probleem. “Het biedt me eigenlijk een voordeel want zo kan ik een constant tempo blijven lopen. In de toekomst zou ik me graag willen toeleggen op de langere afstanden. Om dat doel te bereiken ben ik bij trainer Armand Parmentier aan het juiste adres”, vervolgt Lynn Dekeyser.

Overstap

Lynn Dekeyser maakte in het tussenseizoen de overstap van AV Roeselare naar FLAC Ieper en ging trainen bij de ex-marathontopper. “Armand heeft ervaring zat en zijn manier van werken spreekt me aan.”

Op het menu van Lynn, staan nog veldloopwedstrijden in Aalter en Roeselare, maar de Koekelaarse heeft ook haar zinnen gezet op het WK voor scholen in Parijs. “Met onze schoolploeg van Sint-Rembert Torhout zouden we ons heel graag kwalificeren voor dat kampioenschap. De selectiewedstrijd vindt daarvoor plaats in Hannuit op 20 januari 2018.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio