FOTO. Leerlingen Techniekacademie krijgen hun diploma

Van september tot december konden in West- en Oost-Vlaanderen opnieuw 1155 kinderen (in 34 (deel)gemeentes) proeven van techniek en technologie en zo hun technische geletterdheid opkrikken en misschien zo de smaak te pakken krijgen om verder te studeren in een technische richting. Ook Lichtervelde gaf leerlingen de kans kennis te maken met techniek. En met succes want maar liefst 50 kinderen verdeelt over twee groepen uit het vijfde en zesde leerjaar, schreven zich in en proefden van de wereld van techniek en technologie.

Ze werden uitgedaagd rond zes concrete projectjes: een deurmatalarm, een periscoop, een bibberspiraal, een memobord, ze programmeerden een robot, en maakten shampoo, bruisballen en haargel. De leerlingen gingen ook op bezoek naar de bedrijven Voeders Denys en Optima T. In de Middenschool werden donderdag door burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn en de schepenen Els Kindt en Steven Bogaert, de diploma’s aan hen uitgereikt.

Meer info

Wie meer informatie wenst rond de Techniekacademie, kan zich wenden tot: Rik Hostyn, Wetenschapscommunicator hogeschool VIVES, Coördinator Techniekacademie West-Vlaanderen, http://rik.hostyn@vives.be, 0496-54.86.34 ; tot Els Kindt, Schepen van onderwijs, http://Els.kindt@lichtervelde.be ; 0473-55.41.66 ; tot Roos Vanwalleghem, Schepen van lokale economie, http://voorzitter@ocmwlichtervelde.be; 0486-38.45.01 of ten slotte bij Griet Serroels, Huis van het Kind, http://griet.serroels@lichtervelde.be, 051-72.94.37 .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio