Ook in 2018 met ‘Creatief met Vief’ leden verwennen met gevarieerd aanbod

FOTO. Vief Koekelare vijf lentes jong

Vief-Koekelare is vijf jaar jong en dat werd onlangs schitterend gevierd tijdens het jaarlijks gratis kerstfeest in feestzaal Den Oever. Maar onder de noemer ‘Creatief met Vief’ wordt 2018 ook één feestjaar.

Tijdens deze gezellige feestavond voor kwieke 50-plussers schetste bestuurslid Henk Dejonghe de mooie vlucht die de vereniging in deze korte tijdspanne heeft genomen en haar plaatsje wist te veroveren aan de top van het socio-culturele leven in de mooie Fransmansgemeente.

Hoe het begon

Het begon allemaal in 2012 rond de keukentafel. “Toen timmerden enkele mensen met het hart op de juiste plaats, aan een nieuw bestuur om de LBV (Liberale Beweging voor Volksontwikkeling), onder leiding van Nadine Fiems, hoofdstafmedewerker LBV, een nieuw elan te geven”, zo stak Henk Dejonghe van wal. “En meteen sprongen de toen kwieke 50-plussers: Noël Vandecasteele en Raf Willaert op de spreekwoordelijke kar. Hun zoektocht naar een nieuwe voorzitter leidde hen tot net over de Ringlaan, waar ze toevallig in de persoon van Nicole Uittenhove, een vievig vrouwtje wisten wonen die bereid was de leiding over het nieuwe team te nemen. Want….. Nicole – die zeker haar mannetje kan staan en niet op haar mondje is gevallen – bewees dat reeds jarenlang als bestuurslid van enkele liberale nevenorganisaties en wist dus goed van aanpakken.”

“En meteen deed ze als voorzitter wat er van haar verwacht werd”, grapte Dejonghe. “Want de vereniging sloeg meteen twee vliegen in één klap: Nicole haalde meteen Jenny Depoorter aan boord.”

Toen ze bijna van start gingen in 2013, bemerkten de bezielers van het eerste uur samen met de nieuwkomers, dat ze nog een iemand te kort hadden, iemand die in staat was een verslagje te maken van de vergadering, zo klonk het toen. Maar Dejonghe vond een oplossing in de persoon van Nele Walraet. Samen met Nadine Fiems wist hij Nele te overtuigen om secretaris te worden van het vernieuwd bestuur. Functie die Nele nog steeds met evenveel enthousiasme vervult op heden.

Geboorte 50 Actief

De trein stond op de rails en met enig tromgeroffel werd in Den Oever op 13 april 2013 het startschot gegeven en de geboorte gevierd van ’50 Actief Koekelare’, de opvolger van de Liberale Bond van Gepensioneerden (LBG) en van de Liberale Vrouwen de Korenbloem. “Het startschot was hilarisch want het begon allemaal met de komische monoloog ‘De Lustige Non’ en de huldiging van onze gewezen erevoorzitter Roger Reniers, secretaris Nicole Delameilleure en de bestuursleden Georgette Huyghe en Maria Devos”, vervolgt Henk Dejonghe die zich alles nog precies herinnert alsof het pas van gisteren geleden is.

Het was in de beginjaren wat zoeken maar eens ze hun draai gevonden hadden, groeide en bloeide de vereniging en ontplooide en ontpopte het zich zeer snel tot een volwaardige partner binnen het socio-culturele verenigingsleven van Koekelare. Een vereniging die inmiddels meer dan 150 leden telt!

50 Actief die eind vorig jaar werd omgedoopt tot ‘VIEF Seniorenknooppunt Koekelare’ weet gedurende al die jaren hoe ze haar leden kan verwennen en naar haar activiteiten kan lokken. “Niet met halsstarrig vast te houden aan vaste onderwerpen, maar met de mensen telkens een nieuw en gevarieerd programma aan te bieden. Iedereen komt bij Vief Koekelare aan z’n trekken en onbekend is onbemind geldt ook voor het aanbod dat onze socio-culturele vereniging telkens uitwerkt. Uiteraard zijn dagreizen, fietstochten, bowlingavonden toppers die nooit zullen verdwijnen, maar ook de vormingsnamiddagen kennen heel wat bijval”, besluit bestuurslid Henk Dejonghe die de toekomst van Vief rooskleurig inziet enthousiast.

Huldiging

Tot slot bedankte bestuurslid Henk Dejonghe, alle sponsors die dit gratis kerstfeest hebben mogelijk gemaakt en zette hij volgende verdienstelijke leden in de kijker en de bloemetjes:  voorzitter Nicole Uittenhove, ondervoorzitter Noël Vandecasteele, secretaris Nele Walraet, penningmeester Raf Willaert en de bestuursleden Jenny Depoorter en Jerome Depoorter. Ook lokaaluitbater Frank Logghe die het aperitief op het gratis kerstdiner aanbood en Paul Depuydt die een prachtige powerpointpresentatie van het afgelopen werkjaar had in elkaar gebokst, werden in de hulde betrokken.

Info

Wie lid wil worden van of meer inlichtingen wenst over VIEF Koekelare, kan zich wenden tot secretaris Nele Walraet op het nummer 0474-86.34.60 of via mail naar http://nele.walraet@telenet.be . Je kan ook terecht bij een van de andere bestuursleden zijnde: voorzitter Nicole Uittenhove 0497-21.69.16, http://nicolleke1701@ocloud.be ; ondervoorzitter Noël Vandecasteele 059-27.87.46, http://noelvandecasteele@telenet.be ; penningmeester Raf Willaert 051-58.81.96   http://rafwillaert@skynet.be ; Jenny Depoorter 0491-22.73.87, http://guidodemoor@telenet.be ; Jerome Depoorter 0475-90.65. 86, http://jerome.depoorter@skynet.be of bij Henk Dejonghe 0496-76.67.90   http://henk.dejonghe@belgacom.net .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio