Toch een warme kerst voor honderdvijftig eenzame ouderen, alleenstaanden en minder bedeelden

FOTO. Hartverwarmende eerste editie ‘Feest van de Gastvrijheid’

De kersverse socioculturele vereniging ‘Liberale vrouwen met durf Ichtegem’ zijn niet alleen vrouwen met durf en pit, ze weten ook van aanpakken. Dat bewezen de dames met de organisatie van het ‘Feest van de Gastvrijheid’ in de zaal Suprima Taste Lounge gelegen Fabriekweg 48 te Eernegem. Voor wie zich eenzaam voelt zijn de kerstdagen de meest vreselijke dagen van het jaar, zo dachten de vijf dames en dat zijn er blijkbaar heel wat, want hun nobel initiatief kende voor de eerste editie, een overweldigend succes. Maar liefst honderdvijftig eenzame ouderen, alleenstaanden en minder bedeelden genoten toch van een warme kerst en een overheerlijk kerstdiner.

Met de feestdagen zou niemand alleen moeten zijn, vonden de bestuursleden van de nieuwe Ichtegemse socioculturele vereniging ‘Liberale vrouwen met durf’. Vandaar dat de vijf dames: Agnes Deman (voorzitter), Odette Deprez (secretaris), Ilse Goemaere (penningmeester) en de bestuursleden Catherine Wallyn en PR-vrouw Annie Vanhercke, bij de oprichting van de nieuwe vereniging, meteen wilden uitpakken met een gewaagd initiatief: het Feest van de Gastvrijheid. Zij wilden alle eenzame ouderen, alleenstaanden en minder bedeelden toch een warme kerst met alles erop en eraan serveren.

Dames weten van aanpakken

Dat de vijf dames van aanpakken weten hoeft nauwelijks gezegd, want ze hebben niet alleen een perfecte organisatie uitgedokterd, met de hulp van een twintigtal enthousiaste vrijwilligers die ze wisten warm te maken voor hun nieuwe boreling, verwezenlijkten zij toch een huzarenstukje die weinigen hen zullen nadoen.

Het vrijwilligersteam kookte op Tweede Kerstdag een exclusief vijf-gangendiner voor zo’n 150 alleenstaande mensen, eenzame ouderen en minderbedeelden, en hebben het zelf ook opgediend en afgeruimd. “Het is zo mooi om iets te doen voor die mensen die aan het eind van de avond met een goed gevoel huiswaarts trekken”, liet een van de chef-koks zich na het diner ontvallen. 

Extra toetje

En de reacties van de aanwezigen liegen er niet om: “Het was overheerlijk, om duimen en vingers van af te likken”, zo klonk het algemeen bij de aanwezigen. “Dat mogen ze ieder jaar organiseren”, zeiden er zelfs enkele koppels bij het huiswaarts keren. “Ik heb nog nooit zoiets gegeten, maar ik vond het heel leuk. En eens met de mensen kunnen babbelen doet echt deugd! We kunnen er terug voor een tijdje opnieuw tegenaan”, voegde één van hen er nog aan toe.

Bij het afscheid kreeg elke aanwezige nog een mooi gevulde doos met etenswaren en lekkers, mee naar huis. En voor de kinderen hadden ze nog wat speelgoed in petto.

De eerste editie van het Feest van de Gastvrijheid is uitgegroeid tot een schoon kerstfeest waar iedereen nog lang zal over nakaarten en die zeker volgend jaar om bevestiging vraagt. Een uitdaging die de Liberale vrouwen met durf Ichtegem, ongetwijfeld zullen aangaan. Maar eerst wacht hen nog twee andere op stapel staande initiatieven die ze tot een goed einde willen brengen: het Valentijnontbijt en de Paaseierenraap.

Info

Wie de vereniging echter financieel wil steunen of wie lid wil worden kan zich wenden tot het bestuur of via mail naar http://liberalevrouwen.ichtegem@gmail.com . Telefonisch kan dit ook op het nummer 051 58 91 43. Je steun kun je storten op rekening BE20 1043 7594 3856.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio