Inwoners trotseren koude voor sprotjes, ander lekkers en een hartverwarmend optreden van Yves Segers

FOTO & VIDEO. Uit de bol op Stadstraktaat 2018

Afgelopen zondag 7 januari vond in de Sparrestede aan het Vrijetijdshuis, het stadstraktaat plaats ter gelegenheid van het nieuwe jaar 2018, honderden inwoners gingen er uit de bol met Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits, waarnemend burgemeester Kristof Audenaert en tal van schepenen en gemeenteraadsleden, op de muziek van een warm ingeduffelde Yves Segers, die er een hartverwarmend optreden dat bol stond van de ambiance, serveerde.

Yves Segers zette met zijn aanstekelijke muziek, de markt in vuur en vlam! Er werd zelfs een polonaise gedanst waaraan de schepenen Annick Vanderspurt van feestelijkheden en Lieselotte Denolf van cultuur en toerisme, mee met de inwoners uit de bol gingen. Foto: Eric Vanhooren

Net voor hij mocht opdraven werd een cheque van 1576,50 euro overhandigd aan de Katrol, zijnde de opbrengst van het Sinterklaasfeest georganiseerd door stad Torhout. De ‘Katrol’ is een project dat door het O.C.M.W. Torhout werd opgestart rond studie- en opvoedingsondersteuning aan huis.

Extra duwtje

“Het is niet altijd makkelijk om wat gevraagd wordt van de school aan je kind over te brengen, of om dit als ouders mee te helpen gedaan krijgen. Kinderen en ouders krijgen een extra duwtje om bepaalde dingen te leren kennen om zo nog beter hun weg te vinden in alles wat met huiswerk en school te maken heeft”, vertellen OCMW-voorzitter Joost Cuvelier en schepen van sociale zaken Annick Vanderspurt tijdens het stadsfeest. “Daarom zullen studenten lager onderwijs, kleuteronderwijs, sociaal werk… 16 keer aan huis komen in het kader van hun stage. De student kan het huiswerk van de school helpen maken maar kan ook eigen dingen voorstellen, meehebben.”

Voor elke informatievraag hierover kan je terecht in het sociaal huis, bij Silke Vanthournout:   http://silke.vanthournout@ocmwtorhout.be .

Ook de Fielesoofen werden gehuldigd voor hun wereldrecord barbecueën, dat ze ondertussen helaas al terug kwijtspeelden. Op hun beurt gaven de Fielesoofen ook drie cheques weg aan evenveel goede doelen waaronder het Kinderkankerfonds.

Feesten

En dan was het feesten geblazen en lekkere sprotjes smullen die de Torhoutse brandweermannen hadden klaargemaakt met een glaasje glühwijn, warme soep, een biertjes of ander lekkers.

En of er ambiance was....... De Vlaamse populaire rasartiest Yves Segers zorgde ervoor dat iedereen het warm kreeg op deze barkoude Nieuwjaarsreceptie. Bij zijn vertolking van ‘Waar is mijn vleeskroket’ verraste een kindje hem op het podium en een zakje friet en een lekkere vleeskroket. Maar het dak ging er spreekwoordelijk helemaal af toen hij zijn kersvers ambiancenummer: ‘Geweldig Figuur’ op het publiek losliet. Een polonaise waaraan de schepenen Annick Vanderspurt (feestelijkheden, sociale zaken en seniorenbeleid) en Lieselotte Denolf (cultuur, onderwijs, toerisme), graag mee uit de bol gingen.

Euroschlagerparade

Wie trouwens Yves nog eens aan het werk wil zien in Torhout, moet beslist een ticketje kopen voor de Euroschlagerparade 2018 in zaal De Mast op 16 & 17 maart 2018. Een organisatie van Sofie en Willy Moeyaert van Concertevents. Acht topartiesten zijn er van de partij: Garry Hagger - Laura Lynn - Paul Severs - Swoop - Yves Segers - Bart Kaell - Jettie Pallettie en Willy Sommers. Tickets kosten: € 35 polonaiseticket, € 45 genummerde zitplaats, € 62 silverticket, € 135 goldenticket, € 35 rolstoelgebruiker. Incl. reservatiekosten.

Voor meer info en reservaties kun je terecht op het nummer 0479 31 84 55 of via http://www.concertevents.be of via mail naar http://info@concertevents.be .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio