Gery Haerynck schenkt 250 euro aan kankerafdeling AZ Sint-Rembert

Gery Haerynck schenkt 250 euro aan kankerafdeling AZ Sint-Rembert

Op de kankerafdeling van het AZ Sint-Rembert zien ze volksspelenbedenker en maker Gery Hazerynck ieder jaar graag komen. Johan Catteeuw, hoofdverpleegkundige van de afdeling oncologie,de dokters B. Mispelare en N. Cornelis, alsook alle verpleegkindigen, dankten uitvoerig de weldoener en de Koekelaarse schepen. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare / Torhout - Ere wie ere toekomt. Al enkele jaren schenkt de Koekelaarse weerman Gery Haerynck, in overleg met schepen Carole Himpens (SP.A), onder andere bevoegd voor gezondheid en preventie, de opbrengst van de verhuur van zijn volkspelen aan privépersonen en verenigingen aan de kankerafdeling van het AZ Sint-Rembert in Torhout. En dit jaar is dit niet anders. Gery trok met schepen Himpens met 250 euro op zak naar het Torhoutse ziekenhuis.

“De opbrengst van de volksspelen die hij verhuurt aan verenigingen of voor privé aangelegenheden, steekt hij ieder jaar in een spaarpotje”, onderstreept schepen Carole Himpens. “En ook in 2017 was dat niet anders. Hij stond zelfs in zijn eigen thuishaven, op de rommelmarkt van één mei er met zijn ondertussen in de Houtlandregio en de Westhoek, bekende roofvogel-en struisvogelspel. En ook die centjes kwamen integraal in zijn spaarpotje terecht.“

Dank aan iedereen

Dus trok Gery met Carole in zijn kielzog, onlangs naar het AZ Sint-Rembert in Torhout, waar ze de opbrengst – 250 euro – overhandigden aan Johan Catteeuw, hoofdverpleegkundige van de afdeling oncologie, dit in het bijzijn van dokter B. Mispelare en dokter N. Cornelis, die bijgestaan werden door alle verpleegsters die op de kankerafdeling werken.

“Ieder jaar organiseert het AZ Sint-Rembert een verwendag voor de patiënten van de afdeling”, benadrukt schepen Carole Himpens. “Kanker krijgen, gevolgd door een chemokuur is een zeer moeilijke en zware periode die je als patiënt willens-nillens moet doorstaan. Dankzij deze verwendag, kan je samen met je lotgenoten even je zorgen opzijzetten en genieten van een fijne dag met tal van workshops, verwenmomenten en een heerlijk diner.”

Gery Haerynck wil langs deze weg, alle verenigingen en iedereen bedanken die bij hem de volksspelen huren. Ook zijn broer Frans Haerynck, zijn helpende hand tijdens alle verplaatsingen wil hij bedanken. “Het is dankzij de zeer vele Koekelarenaren dat mijn spaarpotje gevuld geraakt”, besluit weldoener Gery Haerynck. “Ik hoop en heb er ook het volste vertrouwen in, dat ik ook volgend jaar opnieuw een mooi bedrag zal kunnen schenken aan dit goede doel.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio