Oproep aan adres wijkbewoners om bestuur te vervoegen & voorzitter Frederik Sap zorgt voor primeur en zingt voor de aanwezigen

FOTO. Buurtcomité Rodenbachwijk verwent bewoners op nieuwjaarsreceptie

Meer dan 250 wijkbewoners waren aanwezig op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in De Gulden Zonne, van de zeer actieve Rodenbachwijk in Hooglede. Zelden – om niet te zeggen nooit – zo’n nieuwjaarsdrink van een wijkcomité meegemaakt waar de wijkbewoners werkelijk werden verwend en in de watten werden gelegd. En voor wie het nog niet weet, voorzitter Frederik Sap, tevens schepen in Hooglede, serveerde er in primeur zijn zangkunsten. Op de tonen van Sweet Caroline van Neil Diamond, had hij een aangepaste tekst geschreven rond de Arthuurfeesten en de wijk Rodenbach.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie kregen de aanwezige deelnemende wijkbewoners nog eens een extra waardebon. En dat waren er heel wat. Daar bovenop had het wijkbestuur nog een tweede verrassing in petto. Ieder aanwezig gezin ging naar huis met zes prachtige wijnglazen voorzien van het logo van de Aarthurfeesten en speciaal voor deze gelegenheid gemaakt.

Uiteraard ontbrak het ook niet aan spijs en drank en niemand trok dan ook huiswaarts met honger en dorst! De zeer uitgebreide receptie met aperitief en tal van lekkere hapjes en frietjes werd ‘gratis’ aangeboden door het wijkbestuur.

Oproep

Voorzitter Frederik Sap dacht in zijn toespraak terug aan twee voormalige bestuursleden die vorig jaar zijn heengegaan en deed een oproep aan de wijkbewoners om het bestuur te vervoegen. En of het een uitdaging was of niet….. Frederik sloot zowaar zijn toespraak af met het zingen van een liedje over de Aarthurfeesten. Op de tonen van Sweet Caroline – door iedereen gekend – zorgde voorzitter Frederik Sap voor een primeur en extra sfeer in de keet. De aanwezigen genoten ervan met volle teugen. Of het voor herhaling vatbaar is…. Of dat hij zich moet inschrijven voor de komende editie van The Voice of Idool, dat laat ik aan het oordeel van de aanwezige wijkbewoners over.

Onovertroffen rommelmarkt

De Rodenbachwijk in Hooglede bruist van de activiteiten, maar hun succes is vooral te danken aan de unieke en fantastische rommelmarkt die er ieder jaar in het weekend van de eerste zondag van augustus plaatsvindt tijdens de jaarlijks weerkerende driedaagse Aarthurfeesten. Het is één van de grootste – zo niet de grootste rommelmarkten van onze provincie met ruim duizend standen en meer dan 30.000 bezoekers!

Maar daarnaast organiseert de Rodenbachwijk ook nog andere activiteiten. Onder andere kun je er op 27 oktober 2018, deelnemen aan de derde ‘Aarthur’-quiz.

En vermeldenswaard is ook dat de wijk ieder eindejaar gezellig en sfeervol wordt verlicht door de wijkbewoners zelf. De deelnemende wijkbewoners worden voor hun inspanningen op tweede kerstdag beloond met een mooie prijs, gaande van champagne tot een bierpakket en die wordt rondgebracht door de bestuursleden/kerstmannen in een koets met paard. Echt meer dan de moeite waard om de Rodenbachwijk dan eens met je bezoekje te vereren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio