Ook mama gehuldigd als verdienstelijk lid voor Tempo Koekelare

Broer en zus Montaigne sportman en sportvrouw 2017

Jorn en Jani of broer en zus Montaigne rijven de titel van Sportman en Sportvrouw 2017 binnen. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - De Sportraad in Koekelare heeft afgelopen zaterdag in cultuurzaal De Balluchon, onder zeer ruime belangstelling, de sportprijzen voor 2017 uitgereikt. De titel van Sportvrouw van het jaar werd toegekend aan de 16-jarige Jani Montaigne wonende in de Leugenboomstraat 3. Sportman werd haar broer Jorn, actief in het wielrennen.

De nieuwe sportvrouw van het jaar: Jani Montaigne, doet aan krachtbal bij de lokale krachtbalclub Durf en Win en doet sinds het voorjaar van 2017 aan lopen in competitieverband en schreef meteen het Running Center-criterium in haar categorie met 6 overwinningen op 8 wedstrijden op haar naam.

Veerle Dejaeghere

Naast het criterium liep ze ook in Gistel. Daar werd ze eerste in haar eigen categorie maar werd ze ook winnaar algemeen bij de dames. Sinds november traint ze éénmaal per week met Veerle Dejaeghere. Daarnaast gaat ze ook nog twee tot drie keer alleen de baan op, zij het onder begeleiding van papa, mama of opa want in de winter traint Jani niet graag alleen, zo vernamen we tijdens de huldiging.

Jani is sportief gulzig en leergierig, want ook het veldlopen wil ze wel eens uitproberen en kijken of ze in die discipline ook haar mannetje weet te staan. Wanneer ze van het veldlopen gaat proeven is op huidig ogenblik nog niet geweten.

Jani haalde het van haar opponente de 18-jarige volleybalspeelster Janne Devos, wonende Oostmeetstraat 69 te Koekelare.

Broer Jorn, Sportman 2017

De familie Montaigne staat al jaren gekend als een sportieve familie, maar dat broer en zus in hetzelfde jaar tot Sportman en Sportvrouw zouden verkozen worden, dat overtreft binnen de familie de stoutste verwachtingen. Ja, in Koekelare had niemand daar vooraf een cent durven op verwedden.

Maar de Sportraad van Koekelare waarin alle sportclubs aangesloten bij dit orgaan, een vertegenwoordiger heeft, kende met glans de titel van Sportman van het jaar, toe aan haar broer, de 19-jarige Jorn Montaigne, actief in het wielrennen.

Momenteel rijdt Jorn in de categorie amateurs.  Hij kon ook kiezen voor de categorie beloften, maar heeft dat bewust niet gedaan. Zo blijft het wielrennen toch nog altijd een hobby zonder al te veel stress. Naast de Poggio Bikers, waarmee hij in mei de eerste plaats behaalde op het BK mountainbike te Gits, is Jorn ook lid van het Bike Advice Team uit Zingem.

In 2017 werd Jorn eindwinnaar van het klassement van de Vlaamse Cyclocross-Cup 2016-2017.  Hij eindigde ook tweede in de nationale cyclocross-ranking in de categorie amateurs en masters A. In februari 2017 deed Jorn mee met een loopvriend aan de cross-duathlon in Westrozebeke en ook daar wonnen ze op overtuigende wijze.

Jorn behaalde dit seizoen o.a. volgende resultaten: 6 x eerste, 5 x tweede, 1 x derde, 1 x vierde en 1 x vijfde. In september werd hij Provinciaal kampioen in Emelgem en in november Belgisch kampioen in Lille. Voorlopig is hij ook leider in de Cyclocross -Cup 2017-2018.

Jorn Montaigne won het pleit van de 49-jarige loper Johan Olivier, wonende Swytswal 5 te Koekelare.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio