Badmintonclub ‘Bateko’ lokt heel wat mensen om pluimpje te slaan

FOTO & VIDEO. Sportraad zet verdienstelijke leden & club in de kijker

De Koekelaarse Sportraad met aan het roer voorzitter Guido Wauters en onder de vleugels van schepen van sport Dirk Ampoorter (SP.A), zette tijdens de uitreiking van de sportprijzen, enkele verdienstelijke leden van een sportclub, alsook een sportclub – Badmintonclub Bateko – in de kijker.

Niet voor niets onderstreept de Fransmansgemeente Koekelare dat het ‘investeert in sport’. Zo staat de volgens schepen van sport Dirk Ampoorter, de renovatie van Sporthal één nog op het menu en nu maandag 19 februari – als de weersomstandigheden het toelaten – wordt er gestart met de aanleg van twee gloednieuwe buitentennisterreinen met LED- verlichting, een investering van zo’n slordige 170.000 euro, weliswaar gedeeltelijk aangelegd met subsidies.

Verdienstelijke leden

Er viel heel wat te beleven tijdens de uitreiking van de sportprijzen in cultuurzaal De Balluchon. Naast gebruikelijke praatjes met de schepen van sport en de voorzitter van de sportraaf, was er uiteraard een uitgebreide babbel met de gastvedette van de avond: triatleet, iron man en meervoudig intermezzo verzorgd door Blazzy Juice. Tussenin kreeg het talrijk opgekomen publiek traditiegetrouw ook een sportieve demo van een onbekende sport en dit keer wist voorzitter Guido Wauters met Caroline Clement, een professionele paaldanseres te strikken voor een optreden. En jawel….. toen we hoorden dat het om paaldansen ging, dachten alle mannen maar ook sommige vrouwen aan erotisch paaldansen, maar niets was minder waar. Het werd een beklijvende demo die Caroline de zaal voorschotelde waarvoor ze na afloop zeer hartelijk bedankt werd met een warm applaus.

Maar over tot de dagorde van de avond: het in de bloemetjes zetten van enkele verdienstelijke leden van sportclubs, je weet wel……. Binnen iedere sportclub heb je wel iemand die als vrijwilliger steeds de kop en de staart is en al z’n vrije tijd opoffert om het de sportman of sportvrouw of het team het zo aangenaam mogelijk te maken. Op vandaag lopen ze er niet zo dik meer, vandaar dat ze in Koekelare bij de sportraad en het gemeentebestuur, zo’n mensen nog weten te appreciëren.

Dit jaar zijn dat 11 verdienstelijke leden die gehuldigd werden: Isabelle Mahieu (Dansschool Arlequino), Ria Pauwels (Tempo Koekelare), Bert Verschingel (Sportcomité), Gilbert Meyns (Wandelclub Koekelare), Philip Caudron (TTC Sorry), Paula Dewilde (Okra Bovekerke), Jean-Pierre Hermy (Minivoetbal De Mote), Roland Sinnesael (WTC ‘t Houtland), Jean-Pierre Mahu (VV Koekelare), Anne-Marie Spriet (De Guidons) en Dorine Laleman (Basket Red Sharks Koekelare). Afsluiter van dit lijstje was Bert Verschingel, maar die was verontschuldigd en krijgt zijn prijs achteraf bezorgd.

Sportclub Bateko telt een 70-tal leden

Voor sportclub in de kijker koos men dit jaar voor badmintonclub Bateko, wat staat voor Badminton Team Koekelare. De club werd door enkele fervente badmintonspelers opgericht op 2 augustus 2015. Onder het motto ‘Sport doet leven’ wil Bateko mensen laten proeven van de badmintonsport tegen een democratische prijs. Iedereen heeft ooit wel eens badminton gespeeld in de tuin of op vakantie. Meestal hebben ze via mond aan mond reclame vernomen hoe gezellig het badmintonnen is bij Bateko. Velen wagen dan ook hun kans en zakken op donderavond of zondagmorgen af naar de sporthal van Koekelare. Wekelijks kunnen zowel beginnende en gevorderde spelers in een sportieve, gemoedelijke en vriendschappelijke sfeer er een pluimpje slaan. Iedereen speelt tegen en met elkaar. Er wordt gelachen, er wordt gevloekt en gezweet maar iedereen heeft één ding gemeen: ‘de liefde voor de badmintonsport.’

Niet zomaar een pluimpje slaan

Ondertussen weet ieder lid dat badminton niet zomaar een pluimpje slaan is. De sport vergt inzet, techniek en tactiek. Het gaat soms razendsnel. De club wint ieder jaar aan populariteit en op vandaag telt Bateko een 70-tal leden en dit aantal groeit nog gestaag.

Onlangs werden de leden getrakteerd op een nieuwjaarsreceptie wat zeer gesmaakt werd en binnenkort is er de tweede barbecue. Ook naast het veld brengt Bateko de leden dicht bij elkaar, want naast de sport staat ook sociaal contact centraal. 

De club wordt geleid door Natacha Bouilliart en Peter Vandecasteele.  Natacha verzorgt de administratie; Peter kijkt voor het sportieve gedeelte. Nagenoeg wordt er met de club maandelijks deelgenomen aan een recreatief badmintontornooi, georganiseerd door verschillende clubs in de provincie. Iedereen kan meedoen op zijn niveau in de gewenste discipline: het enkelspel, dubbel heren/dames of dubbel gemengd. Het is de ideale gelegenheid voor de leden van Bateko om zich eens te meten met spelers van andere clubs.  

Ook wat de toekomst betreft zit Bateko zeker niet stil. Begin januari 2019 zullen een tiental gemotiveerde spelers onder de naam ‘Bateko’s interclub’ deelnemen met een herenploeg aan de interclubcompetitie georganiseerd door Badminton Vlaanderen, de officiële badmintonfederatie. Hopelijk is dit het begin van alweer een mooi verhaal binnen de badmintonclub en wie weet volgt er een tweede ploeg in competitie.

De bestuursleden Peter Vandecasteele en Natacha Bouilliart kregen uit handen van de voorzitter van de sportraad en van schepen van sport DirK Ampoorter een geschenk.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio