Oranje boven bij Elite Dames 1.2 – Quick-Step Floors grijpen met winnaar Cavagna & Senechal de macht bij de profs mannen

FOTO. Regen spelbreker in tweede editie Dwars door West-Vlaanderen-Johan Museeuw Classics (Deel 1)

De weergoden waren de organisatoren van de tweede editie van Dwars door West-Vlaanderen-Johan Museeuw Classics , verre van gunstig gezind. Integendeel zelfs….. begon het ’s morgens nog goed met een straaltje zonneschijn, na de middag regende het en het hield maar niet op. Dat zorgde voor weinig spektakel, maar mede ook door de televisie-uitzending van de wedstrijd op VTM, voor een pak minder volk.

Bovendien is het pijnlijk duidelijk geworden dat de Elite vrouwen 1.2, voor het publiek minder aanlokkelijk is dan pakweg een wedstrijd voor nieuwelingen, juniores en elite zonder contract, die toch naast opa’s en oma’ en papa’s en mama’s, ook een pak supporters op de been brengen. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel opdat de wielerliefhebber ook dameskoersen in zijn hart zal sluiten.

Bij de dames kleurde het podium van de Omloop van de Westhoek-Memorial Stive Vermaut, volledig Oranje. De Nederlandse Floortje Mackaij koos in de slotronde het hazenpad en kon niet meer bijgebeend worden. Ze won verdiend voor haar landgenoot Wiebes Lorena en Van ´t Geloof Marjolein. Twee Belgische dames finishten in de top tien: Nathalie Bex werd achtste en Annelies Dom eindigde op de negende plaats.

Bij de Elite mannen ging de overwinning naar de Fransman Rémi Cavagna (Quick Step Floors) voor zijn landgenoot en ploegmaat Florian Senechal. Het derde podiumplaatsje was voor onze landgenoot Frederik Frison. Onze landgenoten Guillaume Van Keirsbulck finishten als zesde en Christophe Noppe als achtste. De top 10 werd afgerond met de Belgen Michael Goolaerts (9de) en Jimmy Duquennoy (10de).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio