Ook de juffen waren in de ban van het fenomeen Baba Yega

FOTO. Baba Yega krijgt in BS De Lettertuin een warm onthaal van joelende kinderen

De juffen, leerlingen en kleuters van basisschool De Lettertuin – allen uitgedost in hun mooiste pyjama outfit, op die manier toonden ze hun solidariteit met Bednet – zorgden afgelopen vrijdag negen maart, joelende van geluk, voor een warm en hartelijk onthaal aan het adres van dansformatie Baba Yega, winnaars van Belgium’s Got Talent 2015. De twee echte teamleden van Baba Yega zorgden voor heel wat animo.

In basisschool De Lettertuin in Koekelare stond afgelopen vrijdag iedereen in pyjama. De leerlingen, de leerkrachten, het MVD-personeel, de begeleiders van het kinderdagverblijf en zelfs de directeur van de school konden gespot worden in hun mooiste pyjama.

Dit jaar werkte Bednet – een organisatie die ervoor zorgt dat zieke kinderen vanuit hun ziekenbed alsnog de lessen kunnen volgen via webcam en op die manier met hun klasgenoten in contact blijven – samen met Baba Yega om hun organisatie te promoten. “De scholen konden zich vooraf inschrijven en enkele scholen zouden op vrijdag 9 maart bezoek krijgen van Baba Yega”, vertelt directeur Stijn Baillieu van BS De Lettertuin net voor de gekke dansformatie op school zou aankomen. “Wij stelden onze kandidatuur en……..onze school behoort totaal onverwacht tot de uitverkoren en gelukkigen.”

“Onze leerlingenraad wou uiteraard deelnemen aan de actie Bednet en werd hierbij volledig gesteund door de directie en het leerkrachtenteam. De leerlingenraad stelde een brief op om alle leerlingen uit te nodigen mee te doen. Ook werd er een filmnamiddag georganiseerd”, vervolgt de directeur enthousiast. “De lessen werden de volledige dag in pyjama gegeven en gevolgd. Er werd ook aandacht besteed aan Bednet en het doel van deze organisatie. In de namiddag was er tijd voor een film.”

Gekte van jewelste

Met de nodige vertraging was het omstreeks 11u eindelijk zover! Ruim op voorhand stonden de leerlingen luidkeels de naam te scanderen van de dansformatie, maar op het moment dat Baba Yega met de auto de speelplaats in hun geblindeerde wagen kwam opgereden, was er geen houden meer aan. De geproduceerde decibels stegen ongezien en het jonge volkje liep al roepend en tierend Baba Baba, achter en rond de wagen.

De twee teamleden lieten nog even op zich wachten, maar eens de deuren van de wagen werden geopend en de eerste op het dak van de auto klom, was er echt geen houden meer aan. Maar ook de juffen net als directeur Stijn Baillieu uitgedost in pyjama, keken vol bewondering naar de gekke fratsen van de twee Baba Yega’s. Ze bezochten de lagere school, de kleuterschool, de kindjes van het kinderdagverblijf en ook de leerlingen van het Da Vinci Atheneum werden door Baba Yega begroet.

Het werd voor de leerlingen van de campus een superleuke, fantastische, coole dag. Eentje die zowel directie, leerkrachten en leerlingen niet vlug zullen vergeten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio