FOTO. Sportraad biedt senioren indoor curling aan

In het kader van “Sporters beleven meer”, een actie van Sport Vlaanderen, had de voorzitter van de sportraad Guido Wauters, het idee om een voorstel te doen om ‘Curling’-matten aan te kopen voor de seniorensport. Na rijp beraad met de schepen van sport Dirk Ampoorter en sportfunctionaris Evelien Denecker werden de matten aangekocht en kunnen de senioren nu naar hartenlust indoor curling spelen.

De sportdienst van Koekelare verwent zijn senioren en biedt de oudere inwoners vanaf heden indoor curling aan. De sport is enig in het hinterland. “Curling op het ijs is bekend, maar zijn tegenhanger indoor curling is dat heel wat minder”, valt Guido Wauters voorzitter van de Sportraad in de Fransmansgemeente met de deur in huis. “Indoor curling wordt gespeeld op een groene mat van zo’n veertien meter lang. Het is de bedoeling om rubberen kegels zo dicht mogelijk bij het centrum te doen belanden, met dit verschil dat de kegels lichtjes onderhands worden geworpen en geschoven. Daarenboven glijden de spelers niet mee zoals curling op het ijs. Er komen dus ook geen veegborstels bij te pas. Het spel wordt in teams gespeeld.”

Maar de Koekelaarse senioren spelen niet alleen curling, wie dat wil kan in de sporthal ook netbal spelen zoals uit bijgaande foto’s blijkt.

Investering waard

De aankoop van de twee matten en zestien curlingstenen kost het gemeentebestuur zo’n 5.400 euro. “Sport Vlaanderen lanceerde onlangs de campagne ‘Sporters beleven meer’. Wel, als je ziet hoe gezellig de deelnemers het maken, dan is het die investering zeker waard”, benadrukt Guido Wauters verder. “Bij seniorensport komt het op bewegen en samenzijn aan. Dat gegeven staat centraal. Indoor curling is een uitstekende binnenactiviteit, zowel in de winter als in de zomer.”

Ook andere verenigingen kunnen het spel op aanvraag spelen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio