Vandaag zaterdag signeert Delphine in Standaard Boekhandel

Boek ‘#Fitmom’ van sportinstructrice Delphine Steelandt behoort bij top vijf best verkochte boeken in Vlaanderen

Sportcoach- en voedingsexperte Delphine Steelandt (28) poseert terecht trots met haar eerste boek in de hand. Na een week op de markt staat ze op de lijst van de meest verkochte boeken in Vlaanderen, op vierde stek. Dat kan tellen als debuut. Foto: Eric Vanhooren

Gistel / Ichtegem / Koekelare / Torhout - Niet alle moeders die pas bevallen zijn, zien er na een week al uit als Doutzen Kroes, Heidi Klum, Kate Middleton en/of Kim Kardashian. “Het kan niet dat na een week bevallen te zijn, de mama er al opnieuw uitziet als een fotomodel, dat is niet iedereen gegeven en bijna onmogelijk”, onderstreept sportinstructrice en voedingscoach Delphine Steelandt (28). “Maar sporten mét je baby als halter en een aangepast voedingsschema gedurende 100 dagen aanhouden, dat moet de overtollige zwangerschapskilo’s doen smelten als sneeuw voor de zon. Over dit en nog veel meer schreef De Gistelse sportcoach Delphine Steelandt het boek: ‘#Fitmom’, dat zoveel furore maakt dat het in een week tijd op de vierde plaats binnenrolt van de meest verkochte boeken in Vlaanderen. Zij komt haar boek vandaag voorstellen en signeren in de Standaard Boekhandel gelegen Burg 12 in Torhout.

Zeer lang geleden, ging ik op verzoek van een vriend, op interview bij een toen nog zeer jong meisje dat in de Godelievestede Gistel, Zumbalessen ging geven om daar een artikel over te schrijven. Wist ik toen veel, dat deze ondertussen knappe volwassen vrouw luisterend naar de naam Delphine Steelandt (28) en mama van een zoontje luisterend naar de naam Marcel; zoveel jaren later tot het kruim van de sportinstructrices van Vlaanderen zou behoren en anno 2018 een succesvol schrijfster en voedingsdeskundige zou zijn die met haar boek ‘#Fitmom’, bij kersverse mama’s furore zou maken in de boekenwereld en in een week tijd zou opklimmen naar plaats vier in de ranking van de boekenverkoop.

Chapeau Delphine, want jij hebt met je boek zeer veel mama’s en papa’s de ogen geopend en hun op weg gezet om de juiste balans te vinden tussen werk en gezin en vooral om via een gezonde levenshouding meer quality time door te brengen met je kind. Wie kennis wil maken met Delphine Steelandt en haar boek ‘#Fitmom’ moet vandaag zaterdag 19 mei, afzakken naar Torhout voor de signeersessie en voorstelling ervan in de Standaard boekhandel, gelegen Burg 12 en dit van 14u30 tot 16u30.

Vierde meest verkochte boek

Na nog geen één week in de boekenrekken veroorzaakt het boek een ware stormloop en heksenjacht om dit boek te bemachtigen. Het staat na net geen week uitgebracht te zijn met stip genoteerd op vierde plaats van de meest verkochte boeken van Vlaanderen.

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en vertolkt een gezonde en ecologische levensstijl. Ze ontwikkelde het programma ‘100 Days of Dedication’, dat de ultieme balans vindt in gezonde voeding, veilig en uitdagend sporten en bewegen en het scheppen van de juiste mindset. Ze haalde in Vlaanderen al de koppen van talrijke media met haar unieke mama-baby fitness.

De baby als halter

Delphine Steelandt runt ook het fitnesscenter VIP Fit gelegen op de Moerdijk (Baan Oostende-Torhout) in Gistel-Moere. In haar speciale VIP Fit-lessen gebruiken kersverse mama’s geen gewichten of halters, maar hun eigen ­baby om borst-, bil-, buik- en andere spieren strakker te maken. En niet alleen experts zijn enthousiast ook de jonge mama’s en zelfs papa’s zijn opgetogen en uitbundig.

Babymassages en bewegingsoefeningen kennen jonge mama’s al van bij de vroedvrouw. Maar bij ‘VIP Fit’ gaan ze een stap verder. De baby moet niet in een draagdoek of in de wipper…… neen, want hij of zij doet gewoon mee met de mama mee aan de work-out. ‘Sterker nog: de baby ís de work-out!

Mama’s ­gebruiken immers hun baby als gewicht. Ze tillen hun kindje boven het hoofd, of draaien van links naar rechts met hun romp terwijl ze het vasthouden. In een andere oefening leggen ze het kindje op hun opgetrokken benen en tillen die lichtjes op. Dat is goed voor de buikspieren. “Alle oefeningen zijn zo bedacht dat mama en kind altijd samen kunnen zijn”, zegt ­bedenkster Delphine Steelandt, die een diploma sportcoach heeft.

Nooit meer kiezen

Sportinstructrice Delphine Steelandt kwam op het idee voor VIP Fit, omdat ze zelf als jonge moeder altijd moest kiezen: of haar zoontje Marcel of de fitness. “Ik ging dus op zoek en schuimde het internet af, maar nergens vond ik een bevredigend antwoord. Wel vond ik een locatie in Amsterdam waar ze wel fitnessessies met baby’s geven. Maar Amsterdam leek me toch even te ver om een paar uurtjes quality time met mijn zoontje te winnen en terzelfdertijd te kunnen fitnessen zodat ik mijn zwangerschapskilo’s kon kwijtspelen. Daarom vond ik het een goed idee en ben ik er hier mee begonnen’, zegt Delphine lachend. “Het was gedaan met kiezen tussen fitness of Marcel. En mijn lessen sloegen ook meteen aan bij andere jonge mama’s. En de mond aan mond reclame deed de rest.”

Maar fitnessen om de overtollige zwangerschapskilo’s kwijt te spelen en terzelfdertijd toch volop van het leven willen genieten, dat gaat niet samen. Voor vrouwen is het zoal niet makkelijk om na de bevalling snel weer slank en fit te zijn, zoals de boekjes en sociale media ons voorschrijven, dus ging Delphine als voedingscoach aan het brainstormen.

“Maar ook op dat vlak vond ik na maandenlang het internet te hebben geraadpleegd, nergens een pasklaar antwoord. En toen begon bij mij het idee te rijpen om zelf een boek met recepten te schrijven, die er toe moest bijdragen dat mama’s vlug weer een mooi en knap figuur kunnen veroveren zonder daarbij honger te moeten lijden”, klinkt het bij Delphine.

60 oefeningen, 60 recepten

In #FitMom ga je in 100 dagen en in drie fases op zoek naar een fitter lichaam aan de hand van een weldoordacht zelfontworpen en haalbaar programma. Fitnessinstructrice en healthy mama Delphine Steelandt creëerde zestig oefeningen, evenveel inspirerende gerechten en een unieke 100 Days of Dedication-voedingstabel die je hele leven veranderen. Niet alleen zal je je steeds beter en energieker voelen, maar de unieke band met je kinderen zal ook nog hechter worden door samen met elkaar oefeningen te doen!

Het boek #Fitmom, Delphine Steelandt is uitgegeven bij uitgeverij Lannoo en kost 19,90 euro. Het boek is te koop in de winkel of via de webshop van Lannoo. Het is een draaiboek van 100 dagen dat je op weg helpt naar een energiekere versie van jezelf en dit met 60 professioneel onderbouwde oefeningen samen met je kids en aangevuld met meer dan 60 (h)eerlijke recepten.

Het boek wordt ingeleid door niemand minder dan hoogleraar en dokter Hendrik Cammu die verbonden is aan het universitair ziekenhuis van de Vrije Universiteit van Brussel (VUB).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio