'Contact Soiree vzw' organiseert al 20 jaar succesvol ontmoetingsavonden

Kris & Jempi twintig jaar op de bres voor alleenstaanden

Kris & Jempi twintig jaar op de bres voor alleenstaanden

Kris Pascal & Jempi Jooren halen al 20 jaar alleenstaanden, weduwen en weduwnaars alsook echtgescheiden mannen en vrouwen via ontmoetingsavonden, succesvol uit hun isolement. Foto: Eric Vanhooren

Gistel / Ichtegem / Houthulst / Torhout / Hooglede - Wat vliegt de tijd toch snel vallen Jempi Jooren en Kris Pascal met de deur in huis. “Twee decennia geleden organiseerden we schoorvoetend een party voor alleenstaanden en nu twintig jaar later bestaan we nog altijd succesvol en ondervinden we anno 2018 dat er meer en meer nood is aan ontmoetingsavonden voor alleenstaanden.”

Ruim 20 jaar organiseert 'Contact Soiree vzw', dans- en ontmoetingsavonden voor alleenstaanden. Initiatiefnemers van deze bloeiende vzw twee decennia terug, waren Jempi Jooren (voorzitter) wonende in Ledegem en oud Eernegemnaar Kris Pascal, (bestuurder) nu wonende in Oostende.  

Alleenstaanden uit isolement halen

“Het was oorspronkelijk de bedoeling éénmaal per maand ongehuwden, personen in echtscheiding en/of gescheiden & weduwen en/of weduwnaars uit hun isolement te halen en wat dichter bij  elkaar te brengen”, steken beide initiatiefnemers van het eerste uur van wal. “Het begon twee decennia terug met een party voor alleenstaanden in Salons 'De Vrede' in Ichtegem. En ons idee werd toen heel enthousiast onthaald. Het werd een onvergetelijke avond waar we onmiddellijk en tot onze eigen grote verbazing, reeds meer dan 200 singles mochten verwelkomen.”

De toon was gezet en uiteindelijk organiseert 'Contact Soiree' op heden bijna wekelijks een bijeenkomst voor alleenstaanden in gans de provincie West-Vlaanderen en zelfs in het Meetjesland!

“Ja, het was meteen een schot in de roos en voelden meteen aan dat er nood was aan dergelijke partyavonden waar singles in contact konden komen met andere vrijgezellen, konden dansen en in een gemoedelijke sfeer kennis konden maken met elkaar”, verduidelijkt bestuurder Kris Pascal.

“Stilaan groeide de belangstelling en eigenlijk mogen we nu 20 jaar later, van een gigantisch succes spreken,” pikt voorzitter Jempi Jooren in. “Zeg maar dat het ondertussen een uit de hand gelopen hobby is waarvoor we ons nog steeds met hart en ziel inzetten en waarvoor we heel veel dankbaarheid en vriendschap terugkrijgen.”

Ruim 1200 leden

Dat het initiatief een weergaloos succes kent, hoeven we nog nauwelijks te zeggen, want de vzw telt ondertussen al 1217 leden en nog steeds blijft dat aantal constant aandikken! “In onze steeds meer jachtige maatschappij is er blijkbaar meer en meer nood aan zulke initiatieven”, benadrukt Kris Pascal. “Je merkt het dagdagelijks in het straatbeeld, mensen lopen elkaar holder de bolder voorbij en hebben geen tijd meer om een praatje te slaan. Ze hollen naar het werk, moeten de kinderen ophalen van school of van de kinderopvang, moeten dan nog eten klaar maken, de vaat doen en wassen en strijken, om dan moe en uitgeput nog een kwartiertje zich neer te vleien in de zetel voor televisie. Kortom wie single is, vindt eenvoudig weg de tijd niet om nieuwe contacten te leggen. Ze vinden amper quality time voor zichzelf.”

“En wij zorgen met onze organisatie ervoor dat alleenstaanden zich in het weekend op een gezellige, ongedwongen en gezonde manier kunnen uitleven, bijkletsen en nieuwe vrienden en/of vriendinnen kunnen leren kennen”, aldus voorzitter Jempi Jooren.

Muziek voor alle leeftijden

De leeftijd van de bezoekers varieert tussen de 35 en 70 jaar. Geen discotheektoestanden, maar gevarieerde muziek waarbij je nog contacten kan leggen en waar muziek gedraaid wordt voor elke leeftijd”, pikt Kris Pascal opnieuw in. “Immers, dansen is plezier voor twee! Het repertoire gaat van disco swing, slow, chachacha, watusi, quickstep, (slow)tango, scottish, Engelse of  trage & Weense wals, de hucklebuck tot zelfs salsa. Het is genieten van muziek vanaf de jaren '70 tot en met de hedendaagse hits. De combinatie van een warm decor, stijlvolle sfeer, goede muziek en 'happy beautiful people' garanderen een zeer leuke (dans)avond,” besluit voorzitter Jempi Jooren.

Agenda

Dat Jempi en Kris de twee pijlers zijn van de vzw hoeft eigenlijk allang niet meer gezegd. Jaar na jaar weten zij een gevarieerde kalender samen te stellen, zodat ieder lid op een boogscheut van zijn of haar woning, zo een prachtige dans- en vrijgezellenavond kan meepikken in een trendy feestzaal.

Zo ook voor 2018 staan er nog heel wat leuke dansavonden op het menu geprogrammeerd. Hieronder vind je alvast alle data voor de zomer 2018.

Zat 26 mei – Danscenter 'Ramon' Assebroek-Brugge

Zat 2 juni – Feestzaal 'De Oude Melkerij' Gits

Zat 9 juni – Domein 'Zandberghoeve' Oedelem

Zat 16 juni – Hostellerie 'Boldershof' Oostkamp

Zat 30 juni – Danscenter 'Ramon' Assebroek-Brugge

Zat 7 juli – Feestzaal 'Ten Stuyver' Oostende

Zat 14 juli – Gasthof 'Ste-Marie' Maldegem

Zat 28 juli – Danscenter 'Ramon Assebroek-Brugge

Zat 11 augustus – Feestzaal 'Oude Melkerij' Gits

Zat 25 augustus – Danscenter 'Ramon Assebroek-Brugge

Zat 8 september – Salons 'Ter Leepe' Zedelgem

Zat 15 september – Domein 'Zandberghoeve' Oedelem

Zat 29 september – Danscenter 'Ramon' Assebroek- Brugge

Zat 6 oktober – Feestzaal 'Puur' Houthulst-Klerken

De dans- en ontmoetingsavonden starten telkens om 21uur.

Lid worden

Tenslotte geven we graag nog mee dat U gratis lid kan worden via facebook/contactsoiree. Meer up-to-date info vind je ook iedere dag op de vernieuwde website http://www.contactsoiree.be . Voor meer informatie kan je ook terecht op 0492-98.13.08 of op 0495-23.19.85.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio