Verenigingsleven in de Fransmansgemeente boert uitstekend

Nieuwe boenmachine voor gemeenschapszaal d’ Oude Schole te Bovekerke

Nieuwe boenmachine voor gemeenschapszaal d’ Oude Schole te Bovekerke

Een nieuwe boenmachine voor gemeenschapszaal d' Oude Schole in Bovekerke. Op de foto bemerken we van links naa rechts: Marcel Delanghe (zaalverantwoordelijke), Michael Coppieters (leverancier van de boenmachine), Monique Mostrey en Etienne Mostrey (poetsvrou en man zaal), Carole Himpens (schepen) en gemeenteraadslid Urbain Scharmin. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Het verenigingsleven floreert in Koekelare en neemt er steevast een belangrijke plaats in. Elke deelgemeente beschikt over een gemeenschapszaal die door verenigingen en particulieren uit de Fransmansgemeente kan worden gehuurd aan een uiterst democratische prijs. Alles is er voorradig, voor d’ Oude Schole in Bovekerke heeft het gemeentebestuur zelfs een nieuwe boenmachine aangekocht.

Tijdens de afgelopen legislatuur heeft het gemeentebestuur onder impuls van schepen Carole Himpens, de drie gemeenschapszalen (Zande, de Mokker en Bovekerke) opgewaardeerd. De meest in het oog springende realisaties zijn het vernieuwde meubilair, duurzame energiezuinige verlichting en opnieuw geschilderde binnenruimtes. In zaal De Mokkernaere werd onlangs de keuken gemoderniseerd en in d’ Oude Pastorie wordt eerstdaags het elektriciteitsnet vernieuwd. Zowel in Bovekerke als in Zande staan nieuwe speeltoestellen garant voor vele uren speelplezier.

Boenmachine

“Voor de gemeenschapszaal d’ Oude Schole te Bovekerke werd een nieuwe boenmachine aangekocht”, vertelt schepen Carole Himpens (SP.A). “Deze zaal is de grootste en drukst bezette van de drie, met bijgevolg zeer veel werk om alles proper te krijgen voor de volgende bezoekers.”

“Tot nog toe gebeurde dit allemaal manueel”, vervolgt de schepen zelf in Bovekerke wonende. “Eigenlijk op vandaag niet meer aan de orde en een tijdrovende klus voor zaalverantwoordelijke Marcel Delanghe.”

De boenmachine werd gefinancierd met de opbrengsten van de verhuur er van en is een flinke stap voorwaarts voor de verantwoordelijke man die het onderhoud van de zaal op zich neemt.

Meer info

Wil je als vereniging of particulier een van de gemeenschapszalen huren, dan kan je terecht bij: Voor d’ Oude Schole te Bovekerke: Marcel Delanghe 0473-71.51.08, voor de Mokkernaere op De Mokker: Johan Calus 0475-56.50.14 en voor d’ Oude Pastorie te Zande: Gabriël Dejonghe 0495-93.11.17

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio