Zanger heeft verrassing van formaat in petto voor fans

Zanger Geert stelt morgen met trots nieuwe maxi-single met eigen nummer en videoclip voor

Zanger Geert stelt morgen met trots nieuwe maxi-single met eigen nummer en videoclip voor

Zanger kijkt reikhalzend uit naar de respons die hij morgenavond zal krijgen op zijn nieuwe maxi-singel met bijhorende videoclip. De maxi)single bevat drie gleodnieuwe songs: In deze zomernacht met videoclip, 'Erika' een nummer door hem zelf geschreven en tot slot 'Kies bewust voor de kust'. Foto: Eric Vanhooren

Torhout - Morgen zaterdag 2 juni, stelt zanger Geert wonende in de Vestingstraat in Torhout, zijn nieuwste maxi-single ‘In deze zomernacht’ voor aan pers en publiek tijdens een muzikale show in de feestzaal van de Eureka-school gelegen Rijselstraat 110 in Torhout. Zanger Geert is trots op zijn nieuwe boreling waarop het acht jaartjes wachten was. Maar Geert heeft morgen nog ander groot nieuws te melden aan zijn fans en muziekminnend Vlaanderen.

De nu 50-jarige zanger zette zijn eerste stappen in de muziekwereld als trommelaar bij de fanfare van Moorslede. Op zijn achtste levensjaar begon zijn zangcarrière toen hij als jonge knaap deelnam aan zangwedstrijden en er enkele eerste prijzen wist binnen te rijven. Maar de trein ging pas voor goed aan het rollen toen Eddy Uit Kluisbergen hem onder zijn vleugels nam en Geert de kans kreeg om met gevestigde waarden als Vader Abraham en Mieke op de planken te staan.

Baard in de keel

Ondertussen staat Zanger Geert ruim dertig jaar op de planken. Hij kneep er even als zanger tussenuit toen hij de baard in de keel kreeg en z’n stem hem parten speelde. Door de hormonenwerking kantelt het strottenhoofd en zakt de stem. Dat gebeurt meestal tussen 12 en 14 jaar, want dan krijgen de meeste jongens een instabiele stem en wordt in vaktermen omschreven als ‘de baard in de keel hebben’.

“Ik ben echter steeds met muziek bezig gebleven”, vertelt Geert openhartig. “Op mijn achttiende begon het nieuw te kriebelen en ben ik opnieuw heel voorzichtig beginnen zingen om er vanaf mijn twintigste er opnieuw flink tegen aan te gaan. De optredens bleven binnenkomen en tal van organisatoren boekten me voor een optreden omdat ze wisten ah….. Zanger Geert brengt ambiance in de keet”, vervolgt Geert lachend, en is ondertussen een graag geziene gast op fanbals, showavonden en kermisoptredens.

Eigen nummer geschreven

Maar zingen kost geld want niet iedereen krijgt meteen een platencontract aangeboden en een single opnemen – toen nog op vinyl – kost een bom kluiten en dat is nu nog altijd zo ook al is het. Een tekstschrijver inhuren, een componist die er een passende melodie voor schrijft en met muzikanten de studio induiken….. je bent vlug enkele duizenden euro’s kwijt.

Vandaar dat Geert pas in 2004 zijn eerste CD - ‘A better way’- opnam in eigen beheer. Een jaar later (2005) kwam met de CD ‘Songs Forever’ de opvolger. Beide albums deden het niet slecht maar een echte hit zat er voor hem spijtig genoeg niet in.

Na een windstille periode die vier jaar duurde, volgde in 2009 nog een derde CD die de titel ‘Vrijheid’ meekreeg en die op tal van radiostation de nodige air play kreeg.

In de zomer van 2010 bracht Geert voor het eerst het nummer ‘De Kangoeroedans’. De eenvoud en het aanstekelijke ritme zorgde ervoor dat het publiek er meteen wild van was. Daarop besloot de zanger opnieuw een CD in te blikken waarop ‘De Kangoeroedans’ het paradepaardje werd. Bij het nummer werd er trouwens ook een videoclip opgenomen.

Morgen zaterdag wordt de nieuwe maxi-single aan het publiek en pers voorgesteld tijdens een spetterende showavond met Kurt Crabbe, Danny Brendo, Conny Dean, Eddy en Nicolas. De presentatie is in handen van zanger-entertainer Hans Hanssens.

Zanger Geert is niet alleen in eigen land actief, ook in Nederland weten ze hem te smaken. Vorige week trad hij nog op in Rotterdam en op 16 juni eerstkomende verzorgt hij een optreden in Nederlandse Appeldoorn, waar ook zijn nieuwste videoclip is opgenomen.  

“Voor mijn nieuw geesteskind, schreef ik zelf samen met mijn vrouwtje Ann het nummer ‘Erika’ en daarnaast staan er met ‘In deze zomernacht’ – waarvan morgen ook de videoclip wordt gelanceerd en ‘Kies bewust voor de kust’ nog twee naar mijn gevoelen prachtige songs”, benadrukt de Torhoutse zanger trots. “Ik hoop nu maar dat ze hier in ons landde nodige aandacht zullen geven en dat de verschillende radiostations mijn single zullen draaien en dat Ment-tv mijn clip zal tonen op hun zender”, besluit Zanger Geert.

Wie kan luisteren en kijken naar TV-Oranje, zal er de clip zien en horen, want zij gaan de maxi-single van zanger Geert volop promoten.

Info

Wil je er morgenavond bij zijn, koop dan je tickets in voorverkoop aan de prijs van acht euro. Aan de deur betaal je tien euro. Ze zijn te verkrijgen op het nummer 0476-26.91.18 of via pb op zijn facebookpagina.

De deuren van de Eureka-school in de Rijselstraat 110 in Torhout gaan open om 18 uur en de showavond met voorstelling begint om 19u30.

Voor info en boekingen kun je terecht op het nummeer 0476-26.91.18.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio