Delphine Steelandt: “Dat is te gek en terzelfdertijd ongelofelijk”

Boek ‘#Fitmom’ van sportinstructrice Delphine Steelandt staat op één op lijst top-tien best verkochte boeken in Vlaanderen

Delphine Steelandt met haar succesvol boek waarop Vlaanderen blijkbaar zat op te wachten. Foto: Eric Vanhooren

Gistel / Ichtegem / Koekelare / Torhout - Vorige week bracht de nobele onbekende Gistelse sportinstructrice en voedingscoach Delphine Steenlandt (28) haar eerste boek uit, getiteld: ‘#Fitmom – In 100 dagen fit samen met je kid’. Na één week is men reeds aan de vierde druk toe en staat het boek op één van de best verkochte boeken in Vlaanderen. Een prachtprestatie voor iemand die als totale onbekende haar debuut maakt in de wereld van boeken en schrijvers.

Niet alle moeders die pas bevallen zijn, zien er na een week al uit als Doutzen Kroes, Heidi Klum, Kate Middleton en/of Kim Kardashian. “Het kan niet dat na een week bevallen te zijn, de mama er al opnieuw uitziet als een fotomodel, dat is niet iedereen gegeven en bijna onmogelijk” onderstreepte sportinstructrice en voedingscoach Delphine Steelandt (28) vorige week bij de persvoorstelling van haar boek. Maar het is ook buiten alle verwachtingen dat zij na één week dat het boek op de markt kwam, de verkooplijsten van de meest verkochte boeken (top 10) in Vlaanderen aanvoert. En toch is het zo!

Ongelofelijk

sporten mét je baby als halter en een aangepast voedingsschema gedurende 100 dagen aanhouden, dat moet de overtollige zwangerschapskilo’s doen smelten als sneeuw voor de zon. Over dit en nog veel meer schreef De Gistelse sportcoach Delphine Steelandt het boek: ‘#Fitmom’, dat zoveel furore maakt dat het in een week tijd op eerste plaats prijkt van de meest verkochte boeken in Vlaanderen. Delphine kan het nauwelijks zelf geloven.

“Het is echt ongelofelijk dat ik na vier weken op nummer één sta en al aan de vierde druk bezig ben. Ik ben volledig onbekend en had dat zeker nooit verwacht. Ik ben heel heel blij”, glundert Delphine. “Het zotte is dat de mensen overal rondrijden om mijn boek te zoeken, maar overal waar ze komen horen ze : ‘uitverkocht!’ Het is een succes die eigenlijk niemand vooraf had durven dromen of in een scenario had durven schrijven. Blijkbaar zaten de mensen op dit boek te wachten. Het is echt te gek, maar ik ben ontzettend blij en trots tegelijk.”

Quality time

Dat het boek zo een enorm succes kent, verwondert mij persoonlijk eigenlijk minder. Het boek opent immers de ogen van iedere ouder en zeker van kersverse mama’s en papa’s, die in onze huidige jachtig maatschappij nauwelijks nog tijd vinden voor elkaar, laat staan voor kinderen. Dit boek zet hen op weg om de juiste balans te vinden tussen werk en gezin en vooral om via een gezonde levenshouding meer quality time door te brengen met je kind.

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en vertolkt een gezonde en ecologische levensstijl. Ze ontwikkelde het programma ‘100 Days of Dedication’, dat de ultieme balans vindt in gezonde voeding, veilig en uitdagend sporten en bewegen en het scheppen van de juiste mindset. Ze haalde in Vlaanderen al de koppen van talrijke media met haar unieke mama-baby fitness waarbij het kindje gebruikt wordt als halter.

Delphine Steelandt runt ook het fitnesscenter VIP Fit gelegen op de Moerdijk (Baan Oostende-Torhout) in Gistel-Moere. In haar speciale VIP Fit-lessen gebruiken kersverse mama’s geen gewichten of halters, maar hun eigen ­baby om borst-, bil-, buik- en andere spieren strakker te maken. En niet alleen experts zijn enthousiast ook de jonge mama’s en zelfs papa’s zijn opgetogen en uitbundig.

60 oefeningen, 60 recepten

In #FitMom ga je in 100 dagen en in drie fases op zoek naar een fitter lichaam aan de hand van een weldoordacht zelfontworpen en haalbaar programma. Fitnessinstructrice en healthy mama Delphine Steelandt creëerde zestig oefeningen, evenveel inspirerende gerechten en een unieke 100 Days of Dedication-voedingstabel die je hele leven veranderen. Niet alleen zal je je steeds beter en energieker voelen, maar de unieke band met je kinderen zal ook nog hechter worden door samen met elkaar oefeningen te doen!

Het boek #Fitmom, Delphine Steelandt is uitgegeven bij uitgeverij Lannoo en kost 19,90 euro. Het boek is te koop in de winkel of via de webshop van Lannoo of in haar VIP Fit Center gelegen op de Moerdijk op de grens van Gistel en Eernegem (Baan Oostende-Torhout).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio