Dagelijks bestuur sportraad wint MIVOS-quiz

Dagelijks bestuur sportraad wint MIVOS-quiz

Het dagelijks bestuur van de Koekelaarse sportraad vaardigde dit team af naar de quiz van MIVOS-Hooglede en het deed het verre van onaardig, want op de foto zie je het winnende Koekelaarse team. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - De sportdienst Koekelare maakt deel uit van burensportdienst Mivos, wat staat voor Midden West-Vlaams Overleg voor de Sport. Onlangs won het dagelijks bestuur van de Koekelaarse sportraad, een quiz ingericht door de MIVOS-buren van Hooglede.

Naast Koekelare maken ook Ichtegem, Gistel, Oudenburg, Kortemark, Diksmuide, Hooglede en Lichtervelde deel uit van dezelfde burensportdienst. Maar naast Mivos zijn er nog andere burensportdiensten in West-Vlaanderen.

“Elk jaar organiseren wij met onze burensportdienst tal van activiteiten voor de inwoners van onze gemeentes. Eén van die activiteiten is de organisatie van een sportradenoverleg, welke dit jaar plaatsvond op woensdag 23 mei 2018”, vertelt sportfunctionaris Evelien Denecker.

Uitwisseling sportaangelegenheden

“Alle besturen van de acht sportraden komen samen om eens de andere gemeentes te ontmoeten en één en ander uit te wisselen over sport”, vervolgt Evelien. “In het verleden stonden al tal van theoretische thema’s op de agenda maar dit jaar hielden we het luchtig en was er een quiz in buurgemeente Hooglede.”

Tijdens de quiz werden tal van sportvragen gesteld waardoor er toch weer een link was met sport en met Mivos. “Elke gemeente mocht hier haar dagelijks bestuur van de sportraad naartoe sturen. Wij waren talrijk vertegenwoordigd en wisten het laken naar ons toe te halen”, besluit sportfunctionaris Evelien Denecker fier.

Het winnend team bestond uit: Guido Wauters (voorzitter sportraad), Roland Deceur (secretaris sportraad), Dirk Allemeersch (ondervoorzitter sportraad), Dina Everaert, Frans Dereeper, Willy Vannieuwkerke en Evelien Denecker.

Als winnend team kregen ze een mand met streekproducten en een glazen gegraveerde trofee.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio