CD&V Koekelare presenteert drie nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen

CD&V Koekelare presenteert drie nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen

Ook de CD&V Koekelare liet nog eens zijn kaarten kijken met het presenteren van drie nieuwe poulains die hun kans wagen in de gemeentepolitiek. Op de foto zien we v.l.n.r. Dina Everaert, Nadia Van Lerberghe en Myriam Schreel. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - De lokale CD&V-afdeling Koekelare, presenteert met Dina Everaert, Myriam Schreel en Nadia Van Lerberghe; drie nieuwe kandidaten voor die op de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zullen prijken. Hiermee zet CD&V volop verder in op vernieuwing, zoals ze reeds eerder hebben aangekondigd.

“Deze drie dames zijn stuk voor stuk geëngageerde dames die op zeer uiteenlopende vlakken erg actief zijn”, vertelt lijsttrekker Tom Pollentier die prat gaat op zijn nieuwe kandidaten.

De eerste die Tom voorstelt is Dina Everaert. Zij is 54 jaar oud, alleenstaand en samenwonend met haar 23 jarige zoon Simon Crombez. Samen wonen ze in het Oosthof.

Dina is een voormalige leerkracht lichamelijke opvoeding op de Basisschool De Mokker en bediende advocatuur, thans reeds 15 jaar op rust gesteld wegens ziekte.

Jeugd- Sport en Zorg

Dina is wel nog steeds sportief en heel actief. Zo speelt ze tafeltennis bij TTC Sorry Koekelare waar ze ook  bestuurslid is en maakt ze deel uit van de sportraad. Daarnaast doet ze ook aan senioren-turnen en is ze vrijwilliger in het Meunyckenhof. Ze is liefhebster van film en muziek en van het gezellig samenzijn met familie en vrienden.

Dat haar ambities dan ook naar de zorg, de jeugd en de sport uitgaan, is eigenlijk niet te verwonderen. “Door mijn ervaring in het onderwijs ben ik begaan met de schoolgaande jeugd en hun veiligheid in de schoolomgeving. Op dit vlak kunnen we zeker nog heel wat verbeteringen aanbrengen”, zegt Dina overtuigend. “Daarnaast ben ik vanuit verschillende sportvereringen en de sportraad erg betrokken op een goed uitgebouwd sportaanbod. Maar ook zorg met nodige aandacht voor senioren en personen met een beperking vind ik zeer belangrijk.”

Na Dina pakt Tom uit met nieuwkomer Nadia Van Lerberghe. Zij is 45 lentes jong en woont met haar gezin in de Moervijverweg in Bovekerke. Nadia is gehuwd met Joost Depreitere. Samen hebben ze twee kinderen Stefanie (20) en Jonas (19) beiden studenten. Beroepshalve is Nadia actief als winkelbediende bij bakkerij Coudeville in Koekelare.

Haar vrije tijd spendeert ze voornamelijk aan handwerk waar ze heel intens mee bezig is en ze is ook heel actief in de tuin. Daarnaast is sporten zeker haar ding, want Nadia is ook actief als lesgeefster trampoline springen in Middelkerke, waar haar dochter ook actief was als atlete. Sport ligt Nadia dus nauw aan het hart. “Voor mij is een goede ondersteuning van gezinnen met kinderen zeer belangrijk”, steekt Nadia enthousiast van wal. “De gemeente kan hier tijdens de verschillende levensfases een belangrijke rol in spelen. Daarnaast wil ik mij ook inzetten voor degelijke jeugd en sportvoorzieningen; alsook voor een mooie, nette en goed onderhouden gemeente zowel in het centrum als de verschillende deelkernen.“

Nieuwe uitdaging

Derde in het rijtje is Myriam Schreel. Deze 58-jarige dame is samenwonende in de Houtlandstraat te Koekelare met haar partner Stanley Huysmans. Nele Willem (29 jaar) is haar dochter en Myriam is werkzaam als verzorgende bij Familiehulp.

En dat ze haar job zeer graag doet bewijst het feit dat Myriam reeds 40 jaar trouw de dienstverlening verzorgt in de lokale zorgsector bij Familiehulp. Dat zorg een aandachtspunt is voor Myriam hoeft eigenlijk dus niemand te verwonderen. “Al  40 jaar actief zijnde in de lokale zorgsector ben ik zeer betrokken op zorg en welzijn voor iedereen, van jeugd tot senior”, zegt Myriam recht voor de raap. “Daarnaast wil ik mij ook inzetten voor het leuk en gezellig leven in onze gemeente met daarbij o.a. aandacht voor cultuur, natuur, milieu, enz.”

“Met een warm hart, enthousiast en respectvol wil ik ook vanuit de gemeente mee hulp verlenen. Dynamisch en creatief naar de toekomst wil ik een steentje bijdragen voor onze gemeente, samen met een lijst met zeer gemotiveerde mensen, dit is voor mij een nieuwe uitdaging”, besluit Myriam.

Dat ze bij Myriam schreel geen honger moeten lijden, maken we nog op uit het feit dat zij zeer graag kookt en tuiniert.

Al zeven nieuwe gezichten

Eerder al (in januari 2018) stelde de lokale CD&V-afdeling al vier nieuwe jonge krachten voor: Sam Dewulf, Emily Huyghe, Dries Bryon en Ellen Lingier. Tel daarbij de drie nieuwkomers die ze vandaag bekendmaken, wat het totaal op zeven brengt. “Het zijn stuk voor stuk gedreven kandidaten die zich ten volle willen inzetten voor een nog beter en mooier Koekelare”, onderstreept lijsttrekker Tom Pollentier nog tot slot.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio