Voortaan mogelijk om ook ‘Games’ te ontlenen

Bibliotheek Koekelare denkt aan de toekomst en is mee met z’n tijd

Bibliotheek Koekelare denkt aan de toekomst en is mee met z’n tijd

Een groepsfoto met de schepen van Cultuur Jessy Salenbien, de 2 bibliothecarissen; Isabelle Strobbe en Valerie Dedrie en de bibliotheekassistenten: Ria Cappoen, Anja Brodeoux en Nathalie Termote, welke instaan voor alle adviezen en ontleningen in de bib van Koekelzre. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Games horen niet thuis in de bib? Wablief… horen wij dit goed, horen we de jongeren al zeggen. “Dat had je gedacht”, want in Koekelare denkt de bibliotheekraad daar duidelijk anders over. Zij denken aan de toekomst en willen mee zijn met de hedendaagse tijd. Vandaar dat je er vanaf heden, games voor Playstation 3 en 4, voor Xbox One en voor Wii en WiiU kunt ontlenen!

Wie naar de bibliotheek gaat, is meestal op zoek naar een boek, een film of een cd. De bibliotheek van het dorp van de Fransmans wil mee zijn met de tijd en breidt bijgevolg haar collectie verder uit.

Games

“Eerder werden er al e-readers en e-boeken  ingevoerd in de bib, maar vanaf 19 juni kan je er ook games ontlenen”, zegt bibliothecaris Valerie Dedrie. “Games zijn immers niet meer weg te denken uit het dagdagelijkse leven van jong en oud.”

“De populariteit van online vloggers die gamen en de talloze nieuwe titels die dagelijks verschijnen, zijn er het beste voorbeeld van”, vervolgt Valerie. “En daar speelt de bibliotheek van Koekelare nu handig op in door het uitlenen van games.”

De gloednieuwe gamescollectie zal om te beginnen een 25-tal spelletjes tellen en deze zal in de loop van de komende maanden en jaren verder worden uitgebouwd. Fifa 2018, Just Dance 2018, Cars, NBA2K 2018 zijn slechts een greep uit het aanbod voor zowel kinderen als volwassenen.

“De games zullen beschikbaar zijn voor de spelconsoles PS3 en 4, Xbox One, Wii en WiiU”, benadrukt Valerie nog. “Vermits de collectie nog klein is, is er voorlopig een maximum ingesteld van één game per kaart en je mag je er drie weken mee uitleven. Het uitleentarief bedraagt één euro”, besluit Valerie enthousiast.

Benieuwd? Zin om mee te racen met Mario Kart of te scoren met Fifa 2018? Ga dan zeker eens langs in de bibliotheek. Ze is gelegen op de Brouwerijsite.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio