Première horrorkortfilm meteen goed voor publieksprijs

“Unaware Of The Nighmare kostte 4 euro om te maken”

“Unaware Of The Nighmare kostte 4 euro om te maken”

Foto: rr

Kalmthout - Tijdens het Moving Pictures Film Festival in Kalmthout heeft Unaware Of The Nightmare de publieksprijs gewonnen in de categorie ‘Nationaal < 20 minuten’. “Een motiverende prijs”, zegt scenarist en regisseur Thomas Vanbrabant, “want het is nog maar de allereerste vertoning van de kortfilm”.

Er waren ook prijzen voor Marc Eikelenboom (‘Internationaal < en > 20 minuten), Nicolas Van Ruychevelt (Nationaal > 20 minuten) en Lukas Buys (Moving Pictures Presence Award).

Het Moving Pictures Film Festival wordt georganiseerd door enkele enthousiaste filmmakers. Een paar keer per jaar selecteren ze uit talloze inzendingen de beste kortfilms uit binnen- en buitenland. Opgesplitst in korter en langer dan 20 minute stelden ze zo 22 films samen voor een divers publiek.

The Audience Is The Jury
Organisator Ritchie Vermeire: “Uniek aan het festival: het publiek bepaalt alles. Zij bepalen telkens de winnaar in elk van de vier categorieën”. Wel geeft de organisatie nog een extra prijs weg: de Moving Pictures Presence Award voor een regisseur die aanwezig is en die ze een duwtje in de rug willen geven.

Dubbelslag voor Nederland
De internationale prijzen gingen beide naar Nederland. Marc Eikelenboom won zowel in de categorie < 20 minuten (Cross the Bridge) als > 20 minuten (Masterpiece). Het publiek was duidelijk fan van z’n wat Wes Anderson-stijl.

Succes voor nederhorror
Nationaal waren er twee winnaars: Nicolas Van Ruychevelt won > 20 minuten met Far Away over een koppel dat hun relatie kost wat kost wil redden. In de categorie < 20 minuten was de prijs voor Thomas Vanbrabant met z’n korte horrorfilm Unaware Of The Nightmare. Voor Antwerpenaar Thomas is het nog maar z’n tweede kortfilm en hij mag er meteen een beeldje voor op z’n kast zetten. “Als startende regisseur is het, zeker binnen het horrorgenre, niet altijd makkelijk om van ideeën afgewerkte films te maken. Maar een award als dit toont dat je niet veel nodig hebt: ik heb geen filmschool gedaan en het budget van Unaware bedroeg 4 euro!”

Moving Pictures Presence Award

Lukas Buys heeft wel filmschool gedaan en stuurde voor het festival z’n afstudeerproject Cross The Bridge in. De organisatie ziet talent en gaf hem de Moving Pictures Presence Award.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio