“Muziek houdt ons jong en met Bo als DJ is dat muzikaal de perfecte match”

Muzikale hartsvriendinnen Tineke en Maja nemen de keitoffe DJ Bo onder de arm en pakken uit als “PasParToe”

Maja, Bo en Tineke trekken voortaan muzikaal door het leven als PasParToe. Een covergroep waar je zeker nog zal van horen. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Zet drie knappe dames met een passie voor muziek – want muziek houdt hen jong, zo zeggen ze zelf – tel daarbij dat er twee van de drie een fantastische stem hebben en de derde steengoed is als DJ, ja dan voel je de kriebels en de creativiteit opborrelen en als dat muzikaal mengsel tot ontploffing komt dan is de tijd rijp om de geboorte van een nieuwe meidengroep aan te kondigen. Tineke, Maja en Bo kleuren voortaan Vlaanderens showbizzlandschap als covergroep onder de noemer “PasParToe”.

Tineke Vanhooren (38) wonende in de Sterrestraat, getrouwd met gemeenteraadslid Jan Lievens, beroepshalve leerkracht 6de leerjaar in VBS De Schatkist te Ichtegem en mama van Marie en Remi; en Maja Devriese (33) wonende in de Pottebezemstraat, getrouwd met Jelle Vanacker, om den brode orthopedagoog in het buitengewoon onderwijs Klimop te Diksmuide en mama van Nona, Pipa en Kara zijn al anciens in het Vlaamse muzieklandschap, want 25 jaar maakten beide hartsvriendinnen deel uit van de Melo Dance Band. Een fantastische band waar Tineke, Maja en Fien Parrein (zangeressen), Daniël Moenaert (gitaar & sax), Louise Logghe (keyboard) en Kristof Dekeyser (zanger) het kloppend hart waren.

Zilveren jubileum

In die 25 jaar zijn er waarschijnlijk weinig feesttenten, kroegen en feestzalen waar ze niet op het podium hebben gestaan. En overal waar ze op de bühne stonden was er ambiance. Het was dan ook meer dan terecht dat ze in cultuurzaal De Balluchon in hun thuishaven Koekelare op zaterdag 3 maart hun zilveren jubileum vierden. Een tot in de nok gevulde cultuurzaal (400 aanwezigen) genoot niet alleen van het overheerlijke eetfestijn, het smulde vooral van hun spetterend optreden.

Het nieuws in de Houtlandregio en tot ver erbuiten, sloeg enkele dagen na het jubileumfeest dan ook in als een bom. De Melo Dance Band hield het voor bekeken en zou in zijn huidige vorm ophouden te bestaan. “Ja, na 25 schitterende jaren, was het vuur er een beetje uit en hadden we zin in een nieuwe uitdaging”, steken Maja en Tineke van wal. “Als de schwung er uit is en de drive er niet voor de 200 procent meer is, dan is het tijd om afscheid te nemen in schoonheid. Eerder had ook Kristof Dekeyser al te kennen gegeven dat hij een solocarrière ambieerde, waarna wij ook beslisten om er mee te stoppen. En dat hebben we tijdig laten weten aan Louise en Daniël, die begrip hadden voor onze beslissing. We gaan dus niet met slaande deuren uit elkaar hé.”

Totaal nieuw concept

Dus na enkele weken rust gingen Maja en ikzelf rond de tafel zitten om te kijken wat we nu echt wilden en wat de mogelijkheden waren. Want….. het muzikaal bloed kruipt waar het niet gaan kan niet waar”, klinken beide dames in koor. “Je moet weten dat wij eigenlijk al jaren beste hartsvriendinnen zijn van elkaar en ook onze mannen kunnen het uitstekend met elkaar vinden.” Ze waren elkaars getuigen op hun huwelijk en Tineke is zelfs de meter van Maja haar jongste dochter Kara!

“Na alles op een rijtje gezet te hebben, namen we uiteindelijk de beslissing om door te gaan. De goesting om te blijven zingen was zo groot en de honger naar het podium zo sterk dat we aan die lokroep niet konden weerstaan. Zeg maar een drang waaraan we niet kunnen weerstaan”, lachen beide vriendinnen hartelijk.

 “Dus gingen we aan het brainstormen en op zoek naar een passende naam en naar het soort genre dat we wilden brengen. En wonderwel we geraakten er vlug uit. We kozen voor de naam ‘PasParToe’ omdat die naam ook de lading dekt van de verschillende genres muziek die we willen brengen”, vervolgt Maja enthousiast.

Maar de dames wilden een totaal nieuw concept en formule. “Ja”, pikt Tineke snel in. “Alleen met ons tweetjes kunnen wij natuurlijk geen avondvullend programma brengen, dus moesten we iets vinden omdat hiaat op te vullen. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan hé.”

“Maar plots viel het ons te binnen dat wij eigenlijk nog een vriendin kenden die muzikaal actief”, vertelt Tineke lachend. En zij zou eventueel de oplossing kunnen zijn voor een totaal nieuw concept? “ Ja bevestigd Maja meteen. “Wij dachten aan Bo Vannieuwenhuyse. Bo kennen we via haar mama, die een goede vriendin is van ons en zij is actief als DJ en heeft haar sporen op dat vlak reeds verdient. Dus trokken we onze stoute schoenen aan en gingen het haar vragen. En ook zij zag ons concept wel zitten en was meteen laaiend enthousiast.”

 Avondvullend programma

“Ja, we moeten het haar geen twee keer vragen”, klinkt het bij Tineke. ”Bo woont net als wij eveneens in Koekelare. Ze heeft haar nestje gebouwd in de Hertog Van Arenbergdreef, is 23 jaar jong, justitie-assistente van beroep en is samen met Maxim Vanhoutte”, stelt Tineke hun nieuwe compagnon voor. “En net als wij is Bo gebeten door de muziekmicrobe. Mooier kan niet. Met haar hebben we de perfecte match en staat ons nieuw project in de steigers, klaar om op het publiek losgelaten te worden.”

“We hebben er alle drie heel veel zin en hopen het publiek met onze liedjes te kunnen vermaken. DJ Bo serveert muziek à la carte en Maja en ikzelf brengen tussendoor gedurende zo’n tweemaal 45 minuten, liedjes in alle genres en afhankelijk van het publiek, die we graag live zingen”, pikt Maja opnieuw in. “We zijn nu volop bezig met ons repertoire samen te stellen en in te studeren en dat geeft ons alle drie wel een kick. Tineke en ikzelf hebben 25 prachtige jaren beleefd, altijd voor veel leute en plezier gezorgd waar we optraden en daar voelden we ons goed bij en hopen dat met PasParToe dat ook te mogen beleven.”

De drie knappe meiden zien het dus volledig zitten en worden met de dag zenuwachtiger, want er kondigen zich deze zomer al enkele try-outs aan en dan moet het er al boenk op zijn. Vanaf één september is PasParToe dan te boeken voor verjaardagsfeestjes en allerhande andere feestelijkheden waar muziek niet mag op ontbreken. Boeken kan via http://paspartoe.covers@gmail.com . Ze zijn ook te volgen op hun facebookpagina PasParToe Coverband.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio