Grenspark Kalmthoutse Heide schakelt voor het eerst app in als educatief hulpmiddel

Kalmthout - Met de vakantie voor de deur lanceert Grenspark Kalmthoutse Heide voor het eerst een app die het mogelijk maakt om met behulp van mobieltje of tablet het natuurgebied te ontdekken. Leerlingen van de Freinetschool Cocon uit Essen probeerden het uit.

Het Grenspark Kalmthoutse Heide ontwikkelde samen met De Vroente, het Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu en het Nederlandse bedrijf Troovie drie digitale natuurspeurtochten uit.

“Het is niet toevallig dat we dit nieuwe spel lanceren vlak voor de zomervakantie. Voor jongeren is de smartphone een deel van hun leefwereld. Daarom vonden we dat de tijd rijp was om dat mobieltje of die tablet zelf te gebruiken om via die media de natuur dichter bij hen te brengen. Zo groeide het gratis ‘Nina en Nino’s Natuurgame”, legt Ignace Ledegen van het Grenspark uit.

“Werken met kaarten, een echt kompas en steekkaarten was en blijft leuk, maar door gebruik te maken van deze app maken we het natuurgebied ook toegankelijker voor jongeren. Onderweg moeten ze in de sky landkaartjes vangen en krijgen ze opdrachten”, aldus nog Ignace Ledegen.

Er zijn drie speurtochten. De langste van 3.3 km vertrekt aan de Vroente, Putsesteenweg 129 in Kalmthout. De twee andere starten aan de Volksabdij, O.L.V. Ter Duinenlaan in Ossendrecht en aan De Heusche Bollaert, 1e Verdelingsweg in Nederlands Putte. De app gratis downloaden kan via www.troovie.nl

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio