JongDoek organiseert ‘Improvisatiestage’ voor jongeren

Tijdens de improvisatiestage leer je van Pieter Beck, alle knepen en trucjes van het improviseren. Foto: Ingezonden foto

Bredene / Gistel / Ichtegem / Diksmuide / Houthulst / Koekelare / Lichtervelde / Torhout / Hooglede - Trekt toneel en theater je als jongere of als jonge acteur of actrice je aan maar je weet niet goed hoe eraan te beginnen of je wil je vervolmaken! Ben je tussen de 15 en de 25 jaar oud, durf je stoute schoenen aan te trekken en ga mee op ‘Improvisatiestage’ naar Westouter. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

JongDoek de jongerenafdeling van OPENDOEK, de koepelorganisatie voor het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel, wil iedereen bereiken (jongeren en volwassenen) die een passie heeft voor theater, zowel individuele kunstenaars als theatergroepen.

Ben je jonger dan 25 en houd je van improviseren, dan is deze stage beslist iets voor jou. Van 2 tot 8 juli organiseert JongDOEK een improvisatiestage in Westouter gekoppeld aan het festival ‘Spots op West’.

Laat jij  je niet graag beperken door de benauwende grenzen van een tekst? Ben je supergoed in het ad rem inspelen op een situatie? Dan is improvisatie iets voor jou! Het verhaal en alle personages worden op de scène bedacht. Ontdek tijdens deze improvisatiestage alle technieken en trucjes van het vak. 
Deze stage vindt plaats tijdens ‘Spots op West’, het charmantste locatietheaterfestival van het land. Je kan tijdens dit festival jullie 100 procent bij mekaar geïmproviseerde resultaat van de workshop tonen. Tussendoor geniet je van de sfeer van Spots op West. Je ontmoet andere theaterliefhebbers en je overnacht in je eigen tent.

Professionele workshops

“Gedurende een week krijgen de deelnemers professionele workshops door Pieter Beck”, vertelt Liza Renders afkomstig uit Veurne maar werkzaam bij JongDoek in Antwerpen enthousiast. “De deelnemers – jongeren tussen 15 en 25 jaar oud – werken met hem toe naar een toonmoment dat je drie maal opvoert tijdens het festival Spots op West.”

De stage kost 290 euro. Dit bedrag is all-inclusief. Zowel de workshops, overnachting, eten en materiaal als vier theatervoorstellingen die we samen gaan bekijken op het festival. Kansentarief aan 145 euro mogelijk.

Docent Pieter Beck 

Hij belandde na het kijken van Buiten de Zone & Onvoorziene Omstandigheden op een dag in een lokaal waar er improvisatietheater werd gespeeld. Vele minder toevallige stages en opleidingen volgden na dit toeval. Dit bij o.a. The Loose Moose Theatre Company in Calgary, Improv Olympic in Chicago, en Wisper uit Gent en Leuven.

Pieter Beck speelt bij de improv-groepen Caque, FUS! en het Europees ImpovisatietheaterNetwerk Ohana - The young European Improvisers Project. Daarnaast ontwikkelt hij ook al eens een format voor een impro-show en is hij Contactclown bij mensen met dementie bij Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze

Meer info.

Wil je meer info wend je dan tot: https://opendoek.be/vorming/kinderen-en-jongeren/improvisatiestage-tijdens-spots-op-west of tot Liza Renders via het nummer +32 3 206 75 84 of via mail naar http://liza.renders@opendoek.be .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio