Bye, bye en bedankt oversteekmevrouw !

Foto: Erik Vandewalle

Kalmthout - Martine Baert (60) hielp vanmorgen voor de laatste keer kinderen en ouders veilig oversteken. Zij blikt terug op een carrière van 17 jaar als gemachtigd opzichter en stopt er nu mee. Fons Bylemans (66) vervangt haar.

Zeventien jaar lang was Martine Baert gemachtigd opzichter. “Begin 2001 raakte ik mijn job kwijt. Niets doen ligt niet in mijn aard. Toen ik hoorde dat de gemeente op zoek was naar nieuwe gemachtigde toezichters, aarzelde ik geen moment. Eerst stond ik enkele jaren aan de Sint-Jozefschool in Heide en daarna verhuisde ik naar de drukke Kapellensteenweg  aan het Instituut Heilig Hart. De laatste jaren zorgde ik ook voor de werkplanning van de gemachtigde opzichters”, aldus Martine Baert.

In haar fluo-oranje uitrusting en gewapend met een stopteken houdt ze het verkeer tegen. Vooral de spontane en gemeende ‘goedemorgens’ van zowel kinderen als (groot)ouders gaat ze missen.

Vanaf nu kan ze ’s morgens opnieuw uitslapen. “Over twee jaar is ook mijn man met pensioen en gaan we meer reizen en vissen”, houdt ze zich voor.

De gemeente zoekt nog gemachtigd opzichters. Interesse? Ann.boaventura.marques@kalmthout.be of 03.620.22.14

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio