Belgisch trekpaard in de kijker tijdens 41ste Paardenmarkt

Belgisch trekpaard in de kijker tijdens 41ste Paardenmarkt

Het organiserend comité zet tijdens de 41ste Paardenmarkt het Belgisch Trekpaard in de kijker en voorzit ook in heel wat randanimatie. Foto: Eric Vanhooren

Torhout - Morgen zaterdag 30 juni vindt de 41ste Paardenmarkt plaats in de Sparrestede. Hierin zetten de organisatoren dit jaar het Belgische trekpaard in de kijker. Zo is er onder andere een stoet met trekpaarden en oude werktuigen en is er ook opnieuw de verkiezing van een Peerdenkoningin. Voorzitter Willy Vanhooren en schepen van Landbouw Hans Blomme hopen op stralend zomerweer en heel veel volk. nodigen iedereen uit naar het evenement.

Torhout is alom gekend voor zijn jaarlijkse paardenmarkt, die ieder jaar gekruid is met talrijke attracties. De morgenstond heeft goud in de mond zegt het spreekwoord en bij de paardenhandelaren is dit gezegde heilig, want reeds van in de heel vroeg ochtend wordt er op en om de Markt druk handel in paarden gedreven.

Torhout is morgen in de ban van het paard. Zowel paard, ruiter en paardenliefhebber hebben er die dag afspraak met elkaar. De organisatoren zorgen voor flink wat randanimatie voor groot en klein.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio