De mannen uit het land van de rijzende zon hebben onze Duivels meer dan de duvel aangedaan

FOTO. Het brein van Courtois-de magistrale actie van De Bruyne-de loopsnelheid van Meunier-de briljante ingeving van Lukaku en de loepzuivere afwerking van Chadli doen de Japanners in de slotseconden de das om

Een zenuwslopende WK-wedstrijd als die van onze Rode Duivels tegen Japan, is fysiek verre van goed voor ons hart. Een gezond mens loopt bij zo’n thriller – 0 -2 achterstand bij de rust en 3-2 winst bij het laatste fluitsignaal – minstens tweemaal zoveel kans op een hartfalen. Bij hartpatiënten is het risico viermaal zo hoog.

Maar ja…. dat is voetbal hé….hartverscheurend! Onze Rode Duivels werden meer dan de duvel aangedaan door de manschappen uit het land van de rijzende zon. En eerlijk gezegd, eigenlijk gaf – op enkele honderden fans na misschien - geen enkele Belg nog een fluit om de kansen van de Rode Duivels toen ze tegen een 0-2 achterstand aankeken aan de rust. Onze duivels creëerden onnoemelijk veel kansen en Eden Hazard kende brute pech toen zijn pegel op de paal belande, maar de uitgekookte Japanners gaven onze helden een lesje in dodelijke efficiëntie.

Invallers doen het

Maar eerst Vertonghen en dan Fellaini haalden ons uit het diepe dal en in een allerlaatste waanzinnige maar geniale zet van Courtois, lukten De Bruyne en compagnie met held Chadli als uiteindelijke orkestmeester, om de Japanners toch noch binnen de reglementaire speeltijd, het genadeschot te geven. Het mooiste orgelpunt van het WK tot nu toe, want het is maar eventjes 48 jaar geleden dat in de KO-fase een land nog een 0-2 achterstand ophaalde (Duitsland tegen Engeland in de kwartfinale op het WK 1970, nvdr). Coach Martinez moet toch heel even gevreesd hebben voor de kogel, maar de vechtlust en mentale weerbaarheid van onze Rode Duivels, zorgden er voor dat de Spanjaard niet voor het vuurpeloton moest staan.

En nu op naar de wedstrijd tegen Brazilië, die komende vrijdagavond 6 juli  wordt gespeeld. Moeten we ons aan sambavoetbal van de Brazilianen verwachten of gaan onze Rode Duivels, rock ’n rollen met de Brazilianen. Wij hopen samen jullie beste lezers dat deze duivels nog veel mooie WK momenten op de grasmat zullen toveren, want de halve finale is met deze groep zeker binnen handbereik.

Voetbalfans kijk naar de Japanners

Ook al slikten de Japanners een bittere pil, toch kunnen onze voetbalsupporters heel wat leren van de houding van de Japanse supporters. Als er in ons land door voetbalsupporters niet kan gevochten worden  en/of hun vernielzucht niet kunnen botvieren, dan is het geen voetbal geweest. De Japanse voetbalsupporter is gedisciplineerd en daar kunnen die enkele honderden hooligans die ons landje rijk is, nog eens een lesje aan leren.

Geen hooliganpraktijken van de Japanse aanhang, integendeel: in plaats van het stadion te vernielen of andere vernielingen aan te brengen, werd het zo mogelijk properder achtergelaten dan bij aanvang. Ze verzamelden eerst netjes hun afval, zodat het stadion proper werd achtergelaten en verlieten dan zeer tuchtvol het stadion met respect voor eenieders bezittingen. Willen jullie de komende voetbalcompetitie eens tonen dat geweld niet hoeft en dat jullie ook gedisciplineerd naar de voetbal kunnen gaan kijken. Het zou de clubs en de overheid veel centen besparen!

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio